«4 гривні за проїзд, на нашу думку, це дійсно адекватна ціна», – заступник мера Сергій Григоренко

21 Лютого 2017, 11:27
1745

Після проведеного дослідження пасажиропотоку у Луцькраді думають, що підняття ціни на проїзд в міському транспорті є обґрунтованим, проте не із завищеними тарифами перевізників.

Про це йшлося у вівторок, 21 лютого, під час оперативної наради.

Директор департаменту економічної політики Олександр Озінович зауважив, що із поданих перевізниками розрахунків, вартість проїзду в маршрутках коливається від 2,25 до 4,36 гривень. Наразі найбільше розбіжностей між перевізниками і представниками міської влади виникає з обліком пасажиропотоку.

Провівши власне дослідження, чиновники вирішили, що пропозиція перевізників щодо суттєвого збільшення ціни не є обґрунтованою. Натомість 3,50-4 гривні – нині є оптимальною ціною.

«Перевізники, звісно, подали завищені дані. Але 4 гривні, на нашу думку, це дійсно адекватна ціна. Розумію, що це неприємно, але ми не популісти. Тут стоїть питання про нормальне функціонування транспорту, а вони уже два місяці працюють собі у збиток. Не дай Бог, транспорт стане або перевізники оголосять страйк, тоді все одно прийдуть до нас і запитають, чому ми з ними не домовилися», – зазначив Сергій Григоренко.

Крім того, представник Волинського відділення антимонопольного комітету під час громадського обговорення запропонував лишити вартість проїзду 1 гривню для учнів. У свою чергу, секретар Луцькради Юлія Вусенко запропонувала ще раз порадитися щодо прийняття рішення про підвищення ціни до 4 гривень, якщо є можливість підняти вартість проїзду лише на 50 копійок.

Проект рішення з попередньо обговореними цінами планують винести на найближче засідання виконавчого комітету.

Коментарі
27 Лютого 2017, 18:58
Пропоную Григоренку проїхатися ( хоча б тиждень) на роботу та з роботи в цьому транспорті та мати хоча б поверхневе уявлення про комфорт та ціну в маршрутках.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром