Лесині листи презентують у Луцьку

21 Лютого 2017, 11:17
2052

Книгарня «Є» спільно з видавництвом «Комора» запрошують на лекцію Валентини Прокіп до Дня народження Лесі Українки та презентацію книжки «Леся Українка. Листи 1876–1897».

Захід відбудеться у середу, 22 лютого. Початок – о 17.00.

Упорядниця книжки «Леся Українка. Листи 1876–1897», науковиця Валентина Прокіп (Савчук) до дня народження письменниці прочитає лекцію у книгарні і розкаже про роботу над виданням.

З ким товаришувала Лариса Косач, ким захоплювалася і з кого кпила, що читала, де бувала, чим журилася і про що мріяла, як народжувалися задуми її творів… Із листів, написаних до рідних, близького оточення і «товаришів по зброї», перед нами постає молода, енергійна, блискуче освічена українська аристократка, яка активно відстоює свої погляди, творить нові смисли і змінює світ.

Уперше опублікований без вилучень, зі збереженням авторського правопису, епістолярій Лесі Українки відкриває читачам можливість по-новому побачити одну з найяскравіших постатей української культури межі XIX-XX століть.

Леся Українка є беззаперечним класиком української літератури і багато в чому випередила європейський модернізм. Епістолярій Лесі Українки – не для вузького кола професійних дослідників, а доступне, цікаве, інформативне й завжди актуальне читання, без якої reading list будь-якої освіченої людини буде неповним.

Книгарня «Є»

вул. Лесі Українки, 30


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром