Парк 900-річчя: як лучани садили «Дерева миру»

16 Жовтня 2015, 18:10
4845

Луцькі волонтери підтримали Всесвітню акцію «Дерева миру», і висадили понад 100 дерев у різних локаціях рідного міста.

Акція відбулася 16 жовтня, за підтримки ВОГО «Фундація розвитку громад» та «Національного Альянсу». До масштабної посадки дерев миру волонтери залучили усіх небайдужих: учнів Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5, студентів Луцького національного технічного університету на чолі з професором Тарасом Божедарником та просто перехожих лучан.

«Акція відбувається вже вдруге. Якщо весняна ініціатива проходила лише у сквері Героїв Майдану, то зараз ми дісталися скверу біля храму святого Великомученика Юрія Переможця, Луцької школи №5,  парку 900-річчя Луцька, а завтра плануємо завітати у навчально-виховний комплекс №26. Минулого разу ми висадили близько 150 дерев, а сьогодні за перший день акції вже близько 100», - розповідає координатор посадки дерев Вікторія.

У парку 900-річчя Луцька волонтери зібралися близько 14:00. Вони прихопили з собою десяток молодих саджанців та хороший настрій, і відразу стали до роботи. Активна праця тривала більше години. Насамкінець координатори заходу дозволили й мені висадити у сквері дерево від редакції Район.Луцьк.  На холод молоді хлопці та дівчата майже не зважали, кажуть, добре, що дощ обійшов стороною.

Студент Луцького національного технічного університету Андрій зізнається, що раніше садив дерева лише біля власного будинку. Коли дізнався про ініціативу, вирішив підтримати добру справу і озеленити шматочок рідного міста. Поруч із вихованцями активно працював і професор Тарас Божедарник.

«Дуже позитивна ініціатива. Уже випускниця Олена Ярощук запросила на цю корисну акцію, а теперішні студенти факультету бізнесу магістри управління інноваційною діяльністю одразу відгукнулися. Посадити дерево -обов'язок кожної людини, а ми посадили їх сьогодні чи не кілька десятків. Сподіваюсь, приживуться і будуть приносити кисень. Як на мене, це теж частина виховної роботи студентів» - ділиться враженнями про захід Тарас Божедарник.

Керівництво парку пообіцяло волонтерам подбати про збереження насаджень та всіма засобами сприяти їх росту.






 

 

Коментарі
17 Жовтня 2015, 00:50
а відро з водою, клоуни.
17 Жовтня 2015, 01:51
Чудова акція! Приємні враження та хороший настрій!<br/>А вода була у пляшках, на фото видно)))
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром