Квартири, гроші, оздоровлення: за чим зверталися луцькі військовослужбовці

18 Лютого 2017, 12:54
1543 Джерело: Vidia

У місті два місяці діє програма комплексної підтримки учасників війни на сході України, завдяки якій військові мають змогу звернутися до влади з проблемами, які їх турбують найбільше.

Про це на брифінгу розповів заступник міського голови Сергій Григоренко у п’ятницю, 17 лютого.

Він нагадав, що у департаменті соціальної політики діє  спеціальний відділ, де учасники війни можуть отримати усі види консультацій та заповнити необхідні анкети.

Наразі готова статистика звернень військовослужбовців з січня 2017 року.

Найбільше заяв (70 звернень) надійшло про включення до програми забезпечення житлом на умовах співфінансування.  69 звернень стосувалися видачі довідок про перебування у Єдиному державному реєстрі осіб, які мають право на пільги. 48 звернень про реєстрацію у  Єдиному державному реєстрі осіб, які мають право на пільги.

43 звернення – про надання матеріальної допомоги з міського бюджету.

Трохи менше осіб звернелося з прохання про забезпечення професійною адаптацією, шляхом навчання на водіїв категорії B, C, D. За словами Сергія Григоренка у 2017 році таке навчання проведуть для 40-50 військовослужбовців.

Зверталися учасники українсько-російської війни також за санаторно-курортним лікуванням, а також за виплатою одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, які уклали контракт зі СЗУ.

Сергій Григоренко також додав, що у квітні міська рада представить звіт по програмі комплексної підтримки,  тоді ж військові зможуть вказати на не доопрацювання та запропонувати зміни.  

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром