Гірка Полонка: дітям нічим добиратися – автобус протаранила фура

17 Лютого 2017, 19:52
2518

Новим автобусом учні гіркополонківської школи тішилися недовго. Повозивши менше місяця школярів, автобус, який у ДТП пошкодила фура, став непридатним.

І хоч аварія сталося ще 7 лютого, його досі не можуть віддати на ремонт, оскільки страховики не надали експертного висновку. А експерти навіть не виїжджали на місце аварії, - повідомляє ІА Волинські Новини.

До редакції агенції звернувся представник батьківського комітету школи Станіслав Старчук, який і розповів про проблему зі шкільним транспортом.

Так, лише нещодавно школа в Гіркій Полонці отримала новенький автобус. На цю події прибув і директор заводу, і керівництво району. Та їздили школярі ним всього 2-3 тижні.

Зі слів чоловіка, коли автобус перебував на стоянці, у нього врізалася фура. До слова, з білоруськими номерами. У результаті автопригоди в автобуса пошкоджене лобове скло і кузов.

Шкільний транспорт вже б давно поремонтували, запевняє він, кошти на роботи обіцяли виділити і у РДА, і на заводі, де закупляли транспорт. Але для цього потрібен висновок страхової компанії. Однак досі експерти звідти так і не приїхали.

Натомість діти мусять добиратися до школи хто чим може. Найгірше, каже чоловік, тим, кому йти пішки далеко і власного авта батьки не мають. Тоді школярі мусять доїжджати рейсовими автобусами, водії яких не дуже хочуть брати дітей. Мовляв, о 8 ранку, у годину пік, маршрутки переповнені – чимало людей їдуть на роботу. А водіям вигідніше підбирати дорослих, аніж дітей. Після того як сталася аварія, близько тижня багато дітей взагалі не ходили до школи, каже Станіслав Старчук.

Директор Гіркополонківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня Василь Мацялко розповідає, що аварія сталася о 6 ранку. На місце події одразу ж викликали працівників поліції, які оформили ДТП. Того ж дня всі документи передали в страхову компанію «Оранта», але досі звідти ніхто так і не приїхав.

Не раз керівництво школи, районного управління освіти зверталося до компанії, каже Василь Іванович, однак страховики кажуть, що це не їх вина. Мовляв, вони передали документи в мототранспортне страхове бюро, а в нього є термін до 22 лютого, щоб прислати своїх експертів.

Варто додати, що відповідно правил страхування, до приїзду експертів транспортний засіб мусить залишатися там, де і сталася ДТП. Це добре, каже директор, що аварія трапилася на стоянці. «А якби на дорозі?», - міркує він.

Відповідно до списку, шкільним автобусом на навчання доїжджала 71 дитина з навколишніх сіл: Лаврів, Оздів, Вікторяни та з найвіддаленіших кутків Гіркої Полонки. Коли школа отримала автобус, до них зверталися й батьки з Городища, аби організувати довіз і їх діток.

До того, як автобуса не було, школярі мусили добиратися рейсовим транспортом, попри нарікання на водіїв. А ще свого часу в управлінні культури РДА орендували транспорт чи інших перевізників. Тепер же і ніби автобус є, і довозити дітей нічим.

Аргументи про те, що від бездіяльності страховиків страждають діти, каже директор, на компанію не діють. Тож, незважаючи на те, що понад 70 дітей з труднощам дістаються до школи – на обстеження експерти не поспішають.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром