ЛПЗ: за спорудження котельні боротимуться шість забудовників

17 Лютого 2017, 17:12
2167

З 13 компаній, які виявили бажання будувати у Луцьку твердопаливну 5-мегаватну котельню, відібрали шість найприйнятніших пропозицій.

Про це на брифінгу розповів перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев у п’ятницю, 17 лютого. 

Він розповів, що процедура визначення переможця розпочалася ще у липні 2016 року. Відповідно до міжурядових угод, вона відбувалася як міжнародний тендер, що моніторився Європейським банком реконструкції і розвитку.

Будувати котельню у Луцьку виявило бажання 13 компаній, відбір між якими проводили як представники Луцька, так і представники ЄБРР.  

У результаті відбору залишилося шість компаній, які запропонували прийнятну технологію впровадження котельні. І у вівторок, 14 лютого, вони розкрили свої цінові пропозиції. 

Вартість будівництва у компаній коливається у межах 1,2  до 2,6 мільйонів євро. Наразі, за словами заступника, відбувається перевірка цих пропозицій,  і протягом кількох днів розпочнеться реалізація проекту з переможцем першого етапу тендеру. 

Загалом, таких етапів є шість, вони включають виведення з  експлуатації підвальних котелень, реконструкцію існуючих та встановлення ІТП. 

«Процедура серйозна. До цього відповідально відносяться представники ЄБРР,  там будь-які зловживання неможливі. І вже на першому етапі ми бачимо, скільки можна зекономити коштів», – розповів Тарас Яковлев.

 

Софія СІЧКУН

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром