Лучан закликають не панікувати через несподівано високі цифри у платіжках

17 Лютого 2017, 16:05
2591

Мешканців міста запевняють, що у подальшому субсидія буде нараховуватися на повну вартість тепла, а не на норму, яка передбачена у базовому тарифі.

Про це у п’ятницю, 17 лютого, на брифінгу розповів перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

Він зазначив, що нарахування вартості за теплову енергію здійснюється відповідно до Постанови Національної комісії з регулювання електроенергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) і ні «Луцьктепло», ні Луцька міська рада не має права змінити методики нарахування.

Згідно з методикою, КП «Луцьктепло» щомісяця коригує тариф у сторону збільшення, або зменшення залежно від середньої місячної температури. В січні через серйозні похолодання (середня місячна температура становила -5 градусів) замість базового тарифу у розмірі 31 гривні, лучанам доводиться платити по 42 гривні за метр квадратний.

Проте він також нагадав, що до цього базовий тариф був більшим, аніж виставлені лучанам рахунки. Тобто, оскільки температура повітря була вищою від тієї, що передбачена тарифом, то замість 31 гривні лучанам у платіжки нараховували 18 та 28 гривень за листопад та грудень відповідно. Така ж ситуація буде у березні та квітні, коли температура повітря підвищиться.

Тарас Яковлев зазначив, що найбільшою проблемою наразі є субсидія. Методика її нарахування, яку розробило Міністерство соціальної політики, передбачала надання субсидії тільки у межах норми. Наразі Міністерство зрозуміло проблему та вносить зміни у розпорядчі документи.

«Якщо на сьогодні ми нараховуємо субсидію до 31 гривні, а все інше змушені виставляти у рахунки громадянам, то анонсуємо, що у подальшому ці суми будуть перераховані. Людям нарахування будуть зняті, великі платежі, які виставляються «Луцьктеплом», у майбутньому перерахуємо, а субсидія буде нараховуватися на повну вартість опалення тепла, а не тільки на норму, передбачену у тарифі», – розповів Тарас Яковлев.

Коментарі
17 Лютого 2017, 18:23
Платити вже, чи чекати перерахунку?
17 Лютого 2017, 18:30
халява пре.
17 Лютого 2017, 20:32
Треба чекати поки перерахують,адже,це їхнє недоопрацювання.
18 Лютого 2017, 10:54
Що означає в " подальшому майбутньому"? Це коли?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром