Міська рада не може знайти спільної мови зі «Спартаком»

17 Лютого 2017, 11:09
1720

Луцька міська рада готова взяти тренерів фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» на роботу тільки за умови передачі приміщення закладу, що у Центральному парку.

Про це розповів у інтерв’ю виданню «ВолиньPost» заступник міського голови Юрій Моклиця.

Нагадаємо, до 2015 року фізкультурно-спортивне товариства «Спартак» отримувало державне фінансування. У Луцьку вони проводять заняття у приміщенні біля берега Стиру в Центральному парку. 

«Ще у 2015 році, коли я прийшов на посаду, ситуація зі «Спартаком» була актуальна. У 2015 році фізкультурно-спортивні товариства припинив фінансувати фонд соцстраху. Міські та обласні бюджети де-не-де підтримали, але питання на 2016 рік залишалося актуальним. Але я мушу відстоювати інтереси цієї галузі. Я розумів, що йдеться про долі тренерів, дітей, інфраструктуру. Тому різко обрубати фінансування було б неправильно. Стояло питання: дати/не дати. Інших варіантів ніхто не шукав», – пояснює посадовець.

«В бюджеті спочатку не були передбачені кошти на фінансування їх школи. Але ми почали проводити багато зустрічей, вирішили тимчасово їх фінансувати із умовою, що таки знайдемо нормальний формат співпраці. Бо коли громадська організація бере із бюджету 1,5 мільйона в рік, я вважаю такі речі неприпустимі. Ми не маємо достатнього контролю використання цих грошей і впливу на них», – додає Моклиця.

За його словами, ініціативи щодо реорганізації закладу та передачі приміщення не знайшли підтримки з боку «Спартака»: «З часом я побачив, що будь-які ініціативи блокуються. Ясно, що ми ставили питання про передачу приміщення, бо ми не маємо фінансувати капітальні видатки приміщення, яке нам не належить. У підсумку дійшло до того, що вони відмовилися передавати приміщення, ніби хотіли нам його продати».

Проте міська рада вирішила піти на компроміс і погодитися взяти тренерів та дітей у власну спортшколу без передачі приміщення, але і на це у «Спартаку» не погодилися.

«І буквально через тиждень дізнаємося, що «Спартак» звернувся у обласну раду із пропозицією дати фінансування в обмін на передачу інфраструктури. Наш така позиція трохи «зачепила». Але якщо так, то міська рада готова брати тренерів на зарплату у нашу спортшколу лише за умови передачі приміщення. Були звинувачення, що ми хочем продати те приміщення. Але для того немає ніяких підстав. В нас було 8 спортклубів за місцем проживання, зараз 9. Навпаки, шукаємо приміщення і залучаємо для спорту. Чи погодиться облрада на їх пропозицію, покаже час. Але це близько 2,1-2,2 мільйона гривень в рік. І це без «комуналки» і ремонту приміщень. Але я тільки буду радий, якщо нарешті «Спартак» знайде для себе формат роботи», – розповідає Юрій Моклиця.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром