Судді загрожує термін за службові махінації

16 Жовтня 2015, 12:24
2474

Слідчі відділу прокуратури області завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно судді Луцького міськрайонного суду.

Наразі в провадженні затверджено обвинувальний акт, який скеровано до судових інстанцій для визначення підсудності, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Служителя Феміди обвинувачують у постановленні завідомо неправосудного рішення та службовому підробленні (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 375 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Як повідомлялося раніше, досудовим розслідуванням установлено, що суддя, всупереч вимогам Конституції України та Закону України «Про судоустрій і статус суддів», у квітні 2011 року постановив завідомо неправосудне рішення у цивільній справі, яким задовольнив позовну заяву громадянина до його нібито цивільної дружини без дослідження матеріалів справи та за межами позовних вимог.

Таке рішення дозволило жінці вивести з-під заборони відчуження 27 об'єктів нерухомості та визнати недійсними договори іпотеки, застави приміщень, укладені нею з банками на загальну суму близько 25 мільйонів гривень.

Для приховування своїх злочинних дій у травні 2011 року завідомо неправосудне рішення, проголошене у цивільній справі, суддя замінив на підроблене.

Міру покарання йому тепер обиратиме суд.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром