Суспільні споруди у Луцьку пропонують обігрівати електрикою

16 Лютого 2017, 15:35
1465

У конференц-залі департаменту ЦНАП відбулася презентація автоматичної системи керування опаленням (АсиКО), розробленої та впровадженої ТОВ ВТЦ «Динамо-Континент».

Презентація пройшла за участі першого заступника міського голови Тараса Яковлева, директора департаменту економічної політики Олександра Озіновича, заступника директора департаменту економічної політики, начальника відділу енергозбереження Костянтина Патракеєва, заступника директора департаменту фінансів та бюджету, начальника бюджетного відділу Алли Саприки, інженера управління освіти Юрія Коцура, начальника виробничо-технічного відділу ДКП «Луцьктепло» Ігоря Бабія, інформує сайт Луцької міськради.

З роботою нової системи, яка функціонує у трьох навчальних закладах Миколаєва, познайомив заступник директора ТОВ ВТЦ «Динамо-Континент» Володимир Пісня. Система працює разом з існуючою системою теплопостачання в межах існуючої дозволеної електричної потужності об’єкта, використовуючи електроенергію «за нічним тарифом».

За його словами, один з шляхів зменшення витрат на опалення суспільних будівель та споруд (школи, садочки, будинки культури) є використання електроенергії.

Використання електроенергії за «нічним тарифом» дозволить скоротити витрати на опалення вдвічі у порівнянні з використанням тепла спеціалізованих теплопостачальних підприємств, та в 1,7-1,85 рази у порівнянні з використанням природного газу власними котельнями бюджетних установ.

Серед переваг використання АСиКО: зменшення фінансових витрат на опалення; можливість підбору для бюджетних установ найбільш економного режиму шляхом регулювання температури в приміщеннях окремо для кожного тижня та для різних періодів доби; підвищення надійності теплопостачання; коригування роботи системи опалення при різних температурах зовнішнього повітря.

Тарас Яковлев подякував представникам ТОВ ВТЦ «Динамо-Континент» за цікаву презентацію і запевнив, що буде вивчатися доцільність використання автоматичної системи керування опаленням з блоком електронагріву у навчальних закладах Луцька.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром