У Луцьку незрячих вчать малювати картини

16 Лютого 2017, 09:23
3240

Команда «Генерації Успішної Дії» наважилися на дивовижний проект.

«Я БАЧУ УКРАЇНУ!» – так він буде називатися», – повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці лучанка Валерія Лесюк.

«Незрячі малюватимуть картини. Так, так, вам не привиділось. Люди, котрі не бачать, будуть малювати! І зображатимуть на полотнах свою Україну, таку, яку відчувають, таку, яку бачать у мріях», – пише вона

Ініціювала акцію пані Валерія, але ідея так би і залишилася ідеєю, якби не підтримка талановитої художниці Наталки Грабовецької.

«У момент, коли самі незрячі не повірили, що цю ідею взагалі можна втілити в реальність, у хвилини, коли і я сама вже майже зневірилася, вона не засумнівалась ні на мить. А коли один вірить і з’являється ще хтось один, який теж вірить у задум, тоді розумієш, що все можливо».

Метою заходу було допомогти молодим креативним незрячим людям придбати собі потужніший принтер Брайля Index Braille Box для Braille Studio. Щоб вони тішилися своєю працею, були корисними для інших, друкували книги, які забажають, у будь-якому обсязі.

«А сьогодні у нас було перше заняття. До проекту приєдналось вже троє зовсім незрячих молодих людей (один ще в роздумах) і манюнька слабозора 5-річна дівчинка». 

Художниця Наталка Грабовецька, співавторка цього проекту з мистецької сторони, знайомила усіх з фарбами і полотнами. 

«Кожен зміг відчути на дотик фарбу, запах, торкнутися полотна пальчиком й спробувати щось вималювати. 

– А ми будемо пальцями малювати чи пензликами? – питають у Наталі.
– Як вам буде зручно, – відповідає вона. 
– А у вас вже є досвід, як малювати з незрячими? – питають її.
– Звісно, що ні, – вже відповідаю я.

Ні в кого з нас цього досвіду немає. Але є величезне бажання допомогти. А досвід звідки візьметься, якщо не спробувати?», – описує процес авторка допису.










 

Довідково:

Для тих, хто захоче допомогти фінансово, ось рахунок:

Назва клієнта ГО ВОО ВГО «Генерація успішної дії» ЄДРПОУ 37004147, Р-р 26008055511197, МФО 303440 в Волинській філії ПАТ КБ «ПриватБанк»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром