У квартирах, придбаних за бюджетні кошти для сиріт, ніхто не живе

15 Лютого 2017, 17:44
2043

Придбане за кошти міського бюджету житло для дітей-сиріт, що на вулиці Кравчука, пустує вже півроку. Незважаючи на це, квитанції на оплату комунальних послуг надходять, на що продовжує витрачатись мерія.

Про це йшлося сьогодні, 15 лютого, під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, інформує сайт «0332.ua».

Мерія за програмою соціального захисту купує житло для тих, хто його потребує. Нещодавно придбали ще одну малосімейну квартиру, на вулиці Черняховського, для проживання дитини-сироти.

Проте, як виявилось, така програма має теж свої нюанси. Так, прописана там громадянка Бусел Анна з дитиною залишила квартиру і, за даними систематичних перевірок соціальних служб, не з’являється вже понад півроку. Особисті речі також відсутні. У зв’язку з цим члени комісії радять подати позов до суду, аби забрати надане майно та перестати сплачувати комуналку. Оскільки щомісячно міський бюджет вимушений це робити, при чому без потреби.

Депутати бачать різні варіанти вирішення питання. Не всі вважають рішення звернутися до суду здатним усунути проблему. Примусова виписка дитини-сироти з квартири – теж не вихід.

У результаті дійшли висновку, що для початку потрібно з’ясувати місце перебування жінки та безпосередньо поспілкуватись з нею про подальші плани на це житло.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром