Парки Луцька буде обслуговувати нова установа

15 Лютого 2017, 10:07
2801

Ліквідувати КП «Парки та сквери міста Луцька» і створити комунальну установу, що займатиметься виключно обслуговуванням міських парків, пропонують депутатам міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 14 лютого, повідомляє ІА Волинські новини.

Депутати розглянули проекти рішень про ліквідацію комунального підприємства «Парки та сквери міста Луцька» та про створення комунальної установи «Парки та сквери міста Луцька» Луцької міської ради та затвердження її статуту.

Як розповів заступник міського голови Юрій Моклиця, КП «Зелене господарство», яке існувало раніше, завжди було проблемним. У 2011 році паралельно створили КП «Парки та сквери міста Луцька» для того, щоб займатися конкретними парками та скверами. «Зелене господарство» було збитковим і його ліквідували, передавши працівників майно і функції КП «Парки та сквери міста Луцька», створивши, з йог ослів, додаткову проблему.

Посадовець пояснив, що позиція щодо підприємства різка та радикальна, оскільки «видно, в який стан прийшли парки в останні роки». Не була реалізована також ініціатива зі створення дільниці з обслуговування парків – працівники підприємства не хочуть переходити у дільницю, а знайти нових працівників на мінімальну зарплату також не можуть.

Пропонують повністю забрати у підприємства комерційну складову – «Парки та сквери», мовляв, не повинні займатися тендерами і комерційними послугами. За новоствореною комунальною установою хочуть залишити питання висадки та утримання квітників, що дозволить працевлаштувати дві третини працівників підприємства. На думку посадовця, варто здійснити оптимізацію, звільнивши, наприклад, тих працівників, які випивші приходять на роботу.

Він відзначив, що торік підприємство мало заборгованість за податками у розмірі 379 тисяч гривень, загальна сума заборгованості становить 827 тисяч. Зі слів Юрія Моклиці, збитковість пояснюється неефективним менеджментом, відсутністю ефективного планування. Наприклад, за косіння трави на ділянці площею одна сота підприємство нараховувало 110 тисяч гривень, тоді як приватні підприємці готові надавати аналогічну послугу за 30 гривень.

Новостворена структура передбачатиме штатний розпис з 5 двірниками, 8 озеленювачами, водієм, керівником-інженером, бухгалтером і керівником дільниці. Планується, що це буде неприбуткова установа, що виконуватиме послуги за кошти бюджету міста. Комунальна установа відповідатиме лише за центральний парк, парк імені 900-річчя Луцька, парк «Дубки» у мікрорайоні ЛПЗ та парк у мікрорайоні вулиць Конякіна та Гордіюк. Роботи на решті територій виконуватимуть підрядні організації.

Члени комісії рекомендували підтримати обидва проекти рішень.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром