Для волинської дитячої лікарні придбали нове обладнання

14 Лютого 2017, 19:00
1825

Волонтери благодійної акції «Серце до серця» упродовж кількох місяців влаштовували ярмарки солодощів, кіноперегляди, майстер-класи з рукоділля, спортивні забіги та турніри. Усе заради того, щоб привернути увагу до проблем недужих діток та допомогти їм у лікуванні.

Під час благодійних заходів у рамках проекту «Врятуй життя дитині» волонтерам вдалося зібрати 144 тисячі 875 гривень. За виручені кошти активісти придбали медичне обладнання для маленьких пацієнтів Волинської обласної дитячої клінічної лікарні. Перфузор, пульсоксиметр, монітор пацієнта, спеціальні шприци – без усього цього не обійтися новонародженим, котрі з перших днів життя мусять боротися за своє здоров’я. Украй потрібне це приладдя для недоношених дітей, які не можуть засвоювати їжу самостійно. А таких немовлят чимало: щороку до реанімації потрапляє до 400 дітей із подібними розладами. Оскільки кожному маленькому пацієнтові потрібен окремий шприц, закупленого обладнання не вистачає. Утім головне те, що добрий почин зроблено.

Так само бракує медичного приладдя в офтальмологічному відділенні: потрібні сучасний операційний термоскоп та додатковий офтальмоскоп. Тому наступна уже 12-та благодійна акція під назвою «Я хочу бачити життя» буде присвячена дітям із порушеннями зору.

На проект, який триватиме з 9 березня по 9 квітня, вже зареєструвалися координатори з понад 70 навчальних закладів по всій області. Небайдужі люди продовжують долучатися до доброї справи. Приміром, торік до благодійної акції доєдналися 1200 волонтерів.

Організатори дбають, щоб у їхні ряди не потрапили шахраї. Щоб уберегтися від псевдоволонтерства, кожному, хто зголосився, дають опечатану скриньку. Також благодійники мають інші «розпізнавальні знаки»: ідентифікатор та персональний номер. Ці документи – свідчення того, що людина є представником акції та чесно працює на благо дітей.

Цьогоріч волонтерам допомагатимуть самі Леся Українка та Тарас Шевченко. Оскільки акція стартуватиме 9 березня, у день народження Кобзаря, то місцем відкриття обрали площу Східноєвропейського національного університету. Кошти збиратимуть біля пам’ятника письменнику. А згодом благодійники перемістяться до монумента Лесі Українки, що на Театральному майдані Луцька.

Другим масштабним заходом стане благодійний ярмарок солодощів, що проходитиме в навчальних закладах Волині 14 березня. Учасники акції продаватимуть ласощі всім охочим, а виручені кошти передадуть на закупівлю нового обладнання.

У кінці березня відбудеться благодійний квест, до участі в якому залучатимуть учнів та студентів нашої області. А завершать акцію благодійним забігом «Біжу заради життя людини» та концертною програмою «Мистецька площа». Окрім того, організатори проводитимуть кіноперегляди, футбольний турнір та аукціон побачень.

Благодійну акцію «Серце до серця» на Волині проводять вже 11 років. За час її існування волонтери зібрали понад 1,5 мільйона гривень.




















 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024