Луцький КХП №2 з мільйонними боргами продовжує існувати

13 Лютого 2017, 14:14
4346

Державне підприємство «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» продовжує існувати з мільйонними боргами, а нинішня бізнес-модель - безперспективна. Зі слів директора Вадима Гранюка, навіть інвестор не хоче сюди заходити, бо активи підприємства в рази нижчі від боргів.

Так, під час відеоселекторної наради голови облдержадміністрації 13-го лютого директор КХП № 2 звітував про фінансово-господарський стан, пише ІА Волинські новини.

«Підсумовуючи минулий рік, то він був ліпшим, ніж 2015-й. Втім, елеватор був завантажений лише на 37%. Зменшилася кількість виготовленого борошна, бо із сусідньої Білорусі давали вигіднішу пропозицію. Однак дохід торік зріс на 3%, і вперше за багато часу в 2016-му році з’явився валовий прибуток. Попри це, заборгованість щодо виплати зарплати зросла з 1.7 мільйона гривень до 2.3 мільйона гривень. Це пов’язано з підвищенням рівня мінімальної зарплати.

Загалом, така бізнес-модель немає економічного підґрунтя. Був інвестор ПАТ «Аграрний фонд», який міг завантажити потужності комбінату. Втім, немає механізму передачі комбінату без боргів. Зважаючи на те, що активи в разів 10 менші від боргів, то охочих немає», - звітував Гранюк.

Як вихід із ситуації, додає директор КХП № 2, можна було б ПАТ «Аграрний фонд» передати всі 8 комбінатів, які є в Україні з їхніми боргами та майном, але в Уряді таке рішення не знайшло підтримки.

Нагадаємо, що державний хлібокомбінат після розкрадань керівництва банкрутує з боргами на півмільярда. А за привласнення вказаного зерна торік були засуджені директор держпідприємства і його заступниця.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром