Лучан примусять мити зупинки і прибирати за собаками

13 Лютого 2017, 13:10
2389

Правила вигулу собак, фарбування МАФів та зупинок, прибирання трупів тварин, паркування та прибирання гілля: низку питань хочуть врегулювати у новому документі, що визначатиме правила благоустрою міста.

Про це йшлося під час засідання круглого столу щодо обговорення змін Правил благоустрою міста Луцька 13 лютого, повідомляє видання «Волинські новини».

Як повідомила директор департаменту муніципальної поліції Луцької міськради Юлія Сиротинська, наразі у Луцьку діють правила благоустрою, затверджені у 2009 році. Водночас, виникає ціла низка питань, не врегульованих діючими правилами – є прогалини, які не регламентує ані законодавство, ані правила благоустрою. За основу братимуть правила благоустрою, які затверджені у Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Кам’янці-Подільському, де різні види діяльності чітко регламентовані.

Протягом трьох тижнів учасників круглого столу закликають надіслати в департамент своє бачення нового проекту правил та зауваження до нього.

Як приклади прогалин в діючому документі, Юлія Сиротинська навела питання фарбування фасадів, яке передбачене раз на рік. Однак чітко не прописане вирішення проблеми з зупинками громадського транспорту, які часто заклеюють оголошеннями і розмальовують. Отже, хочуть регламентувати миття зупинок, як це прописано в правилах благоустрою Одеси.

Вигул собак небезпечних порід без намордників регламентує законодавство та рішення виконкому, але визначені для вигулу собак місця до кінця не облагороджені, а адмінпротокол, який складають на порушників, передбачає лише попередження і штраф від одного до трьох неоподаткованих мінімумів. За новими правилами, штраф зроблять значно вищим, аби люди прибирали за псами та не лишали нічого на дитячих та спортивних майданчиках, у дворах тощо.

Окрім цього, домашні улюбленці часто потрапляють під колеса автомобілів, і надходять дзвінки у лінію оперативного реагування 15-80 з проханнями забрати трупи тварин з доріг. Зі слів керівника КП «Ласка» Дани Новарчук, прибирання загиблих тварин з доріг належить до компетенції її підприємства, але часом за 10 хвилин, поки працівники прибудуть на місце подію, тварину встигають переїхати ще декілька автівок.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром