Луцькі медики – в очікуванні реформи

12 Лютого 2017, 12:02
1670 Джерело: appleinsider.ru

Днями Кабмін представив проект розпорядження щодо реалізації заходів медичної реформи помісячно. Отож, вже незабаром медикам вже покажуть план дій, аби в липні зміни їх не заскочили зненацька.

Про це йшлося під час колегії управління охорони здоров’я Луцької міської ради 10 лютого, повідомляє ІА Волинські новини.

Як повідомив начальник управління Микола Якимчук, уже найближчим часом лікарі «первинки» мають подати в МОЗ статистичні дані про пацієнтів на основі реєстраційних карт. Зокрема, йдеться не про персональну інформацію, а про статево-вікові категорії пацієнтів, які обслуговуються у Центрах первинної медико-санітарної допомоги міста. Це буде зроблено для того, аби прорахувати рівень надання первинної медичної допомоги.

Нагадаємо, у 2017 році в Україні стартує медична реформа, відповідно до якої, з липня пацієнти мають визначитися зі своїм лікарем та укласти з ним контракт. Разом з тим, зарплата лікаря залежатиме від того, зі скількома пацієнтами він заключив контракти.

Зі слів Миколи Якимчука, найближчим часом в МОЗ утворять департамент, що готуватиме ґрунт для створення держслужби охорони здоров’я. Відповідні спеціалісти з’являться і у місцевих управліннях з додатковим фінансуванням.

Крім того, центри первинної допомоги мають цього року стати з комунальних установ неприбутковими комунальними підприємствами. Такі заклади вже створені, до прикладу, в Тернополі та Львові.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром