Нечистоти «Луцькводоканалу» «пахнуть» жителям села поблизу Луцька

14 Жовтня 2015, 15:52
2916

Жителі села Липляни Ківерцівського району, а також рибалки і спортсмени, які здійснюють сплави річкою Стир, нарікають на поганий запах у селі і забруднення води.


На їхню думку, нечистоти потрапляють у повітря й воду з очисних споруд «Луцькводоканалу», що розташовані пояд. Спілкуватися із «Громадським.Волинь», щоправда, погодилися не всі мешканці села. Бо, як з’ясувалося, чимало з них працює на цих очисних спорудах.

Екологи підтвердили забруднення води у річці Стир поблизу Липлян. Зі слів Анатолія Франчака, начальника відділу Державної екологічної інспекції у Волинській області, через тривале нерозчищування біоставків, розташованих на території очисних споруд, відбулося забруднення річки. За це, як запевнив посадовець, уже притягнуто до відповідальності працівника «Луцькводоканалу», підприємство оштрафовано на 6 тисяч гривень й зобов’язано протягом року відреагувати на проблему.

Втім, як нам розповів начальник цеху НОСК КП«Луцькводоканал» Ігор Боярчук, застаріле оснащення очисних споруд не дає можливості розчистити ці біоставки. З його слів, уже розроблено план реконструкції об’єкта, але його ще остаточно не затверджено. Очисним спорудам «Луцькводоканалу» вже більшяк 40 років.

Цими днями екологи здійснять повномасштабну  перевірку очисних споруд.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39