Студентам медколеджу розповіли про Конституцію та її роль у житті

10 Лютого 2017, 15:38
2504

8 та 9 лютого у Луцькому базовому медичному коледжі відбулися лекції на тему «Суть Конституції та її роль в повсякденному житті».

Такі просвітницькі заходи організовані Міжнародним центром  перспективних досліджень за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках  проекту «Використання світового експертного досвіду та проведення публічних консультацій в процесі внесення змін до Конституції України».

Лекцію підготував  регіональний представник Міжнародного  центру перспективних досліджень на Волині, волонтер і керівник ГО «Так Треба» Руслан Теліпський, а допомагали йому в цьому почесний громадянин Волині та м. Луцька, народний депутат І-го скликання, котрий і створював Конституцію України Андрій Бондарчук та інспектор Управління патрульної поліції у м. Луцьку, лейтенант поліції Дмитро Слабенко.



Метою такого проекту є використання кращих міжнародних практик та експертного досвіду для підвищення рівня свідомості підростаючого покоління, а саме впровадження розуміння, що Конституція створюється самими громадянами для себе, без впливу політичних сил. Адже Головний Закон країни створений передусім для народу. В ньому прописані основні права кожного громадянина. І саме за допомогою правової обізнаності та свідомості громадян успішно працюють закони у високорозвинених країнах світу.



Учасники заходу ознайомились з особливостями Конституції, її основними функціями, а завдяки інформативним відеороликам дізналися також про те, як правильно розбудовувати конституційний процес і долучатись до створення Основного Закону. Студенти медичного коледжу отримали відповіді на свої запитання та здобули нові знання, які використають у повсякденному житті.



«Такі знання про наші права формують в нас громадянина і саме від нашої громадянської позиції залежить розвиток нашої держави. Яскравим прикладом свідомості українського народу була єдність під час Революції Гідності. На жаль, Україна й надалі продовжує платити велику ціну, захищаючи наше мирне небо на сході країни. Тому задля успішного майбутнього нашої Вітчизни громадянське суспільство має створювати фундаментальні основи для свого розвитку і розбудови», – зазначив Руслан Теліпський.



Окрім Луцька подібні зустрічі зі студентами та школярами уже заплановані у Ковелі, Ківерцях та Володимирі-Волинському. Для отримання більш детальної інформації, або щоби провести подібні лекції для підвищення рівня обізнаності волинської молоді у своїх навчальних закладах щодо прав та обов’язків громадян прохання звертатись до Руслана Теліпського за телефоном: 099-22-94-100; 067-97-94-100.


Фото взяті з Facebook Руслана Теліпського

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024