КП «Парки і сквери Луцька» хочуть ліквідувати

10 Лютого 2017, 14:46
2913

Комунальне підприємство «Парки і сквери міста Луцька» хочуть ліквідувати. Натомість пропонується створити однойменну комунальну установу.

Про це йдеться в проекті рішення, поданому на чергову сесію Луцької міської ради, пише ІА Волинські новини.

У пояснювальній записці вказано, що проект рішення спрямований на реорганізацію сфери озеленення і покращення якості робіт з утримання парків, скверів та інших озеленених територій загального користування на території Луцька.

Метою реорганізації є ліквідація збиткового комунального підприємства «Парки та сквери міста Луцька», відсутність якісного та конкурентного ринку послуг у сфері озеленення міста. Створення на його базі комунальної установи «Парки та сквери міста Луцька» виключає комерційну складову в діяльності установи, сконцентрує зусилля на утриманні в належному стані та розвитку конкретно визначених територій природно-заповідного фонду, парків, скверів, інших озеленених територій загального користування.

Проект рішення внесений відділом екології, проте анонсував і пояснив його заступник міського голови Юрій Моклиця на своїй сторінці у Facebook.

«До 2016 року всі ці послуги ішли однією великою статтею бюджету під назвою «озеленення». Сума виходила на мільйони. Запити на 7-8, реально профінансовані послуги на 4-5 мільйонів гривень в рік. На початку року тендер оголошується на всю суму. Щоб взяти участь у багатомільйонному тендері, фірма мусить мати достатню кількість техніки, працівників, досвід роботи. У нас в Луцьку є ТІЛЬКИ ОДНЕ підприємство, яке може забезпечити виконання такого обсягу робіт — КП «Парки та сквери».

Щонайменше останні 3 роки ситуація виглядала так:

- оголошується тендер на озеленення;

- в ньому беруть участь два учасники: МЖК і Парки та сквери;

- кожного разу виграє МЖК (бо давав нижчу ціну);

- потім МЖК наймає Парки та сквери і ті виконують більше 80% робіт щодо озеленення міста.

У результаті дорого і безперспективно. Фірми та організації, які хотіли б і могли б конкурувати у цій сфері, не можуть взяти участь в тендері, бо не мають досвіду виконання таких обсягів робіт і відповідно засобів.

На 2017 рік ми вирішили кардинально змінити ситуацію. Тепер не буде великого тендеру щодо озеленення, а будуть менші тендери на окремі послуги щодо озеленення. Таким чином, ми даємо можливість малому та середньому бізнесу заходити на цей ринок, який у нас (із-за монополії) зовсім не розвинений», - йдеться у дописі.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром