На будівництво спортзалу 27 школи потрібна захмарна сума

09 Лютого 2017, 12:31
8049

Щоб здати в експлуатацію луцьку школу-довгобуд потрібно збудувати спортзал, який коштує нині захмарну суму для Луцька.

Про це стало відомо під час телепередачі «Відкрите місто» на каналі «Нова Волинь» за участю першого заступника міського голови Тараса Яковлева 9 лютого, пише ІА Волинські новини.

Так, окреслюючи напрямки роботи, посадовець виокремив будівництво 27 школи: «На жаль, у зв’язку з великим бюджетом 27 школи, яка вже є довгобудом, ще, мабуть, ми декілька років будемо її зводити».

Згодом він пояснив: на добудову школи необхідно ще 56 мільйонів гривень. 20 мільйонів виділили з міського бюджету, решту – 36 мільйонів, сподіваються отримати з Державного фонду регіонального розвитку і депутатських фондів. Тож добудувати саму школу, каже, реально в цьому році. Але ось, щоб ввести її в експлуатацію, треба ще збудувати спортзал.

Цей об’єкт запланували масштабним: з трибунами, які можуть вмістити до тисячі чоловік, він може бути мультифункціональний, і там може розташуватися ціла спортшкола. Проте на його будівництво потрібна чимала сума.

«Ми перерахували вартість будівництва спортзалу і за новими цінами це трохи менше 80 мільйонів. Зараз прийматимемо рішення з яких джерел цей об’єкт фінансувати. Є ідея зробити спортшколу, зі спільним використанням залів для 27 школи. Плануємо залучити різні види бюджету і прискорити будівництво», - пояснив він.

Нагадаємо, проект будівництва школи № 27, яку в Луцьку будують, начебто, зі спортивним нахилом, не містить проекту спортзалу. Сталося це тому, що під час проектування комплексу, кошторис школи разом зі спортзалом, басейном та ДНЗ порахували у сумі більш ніж 120 мільйонів гривень. Відповідно до чинного законодавства, такі об’єкти мали йти через Кабмін, а це, відповідно, довготривалий процес. Тож будівництво спортзалу з проекту виключили. На добудову школи, відповідно до проекту, задекларували всього 78 задекларованих мільйонів гривень.

Ще восени минулого року йшлося, що, за найскромнішими підрахунками, цей спортзал вартуватиме 40 мільйонів гривень. Нині ж вартість будівництва, з’ясувалося, вдвічі більша, відповідно до проекту.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром