Підгайці: у дитсадку – спалах скарлатини

08 Лютого 2017, 15:52
2549

В селі Підгайці Луцького району лікарі зафіксували випадки захворювання на скарлатину. 

Про це повідомила завідувач Підгайцівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Ольга Гунькоінформує «Волинь нова».

Завідувач повідомила, що в грудні минулого року було зафіксовано до десяти випадків скарлатини. А після того, як діти вийшли з канікул, знову з’явилися поодинокі випадки. За свою лікарську практику, із 2002 року, жінка взагалі не стикалася з цим захворюванням. Ольга Гунько наголосила, що наразі не йдеться про епідемію. 

Нагадаємо, що скарлатина – гостре інфекційне захворювання, викликане стрептококом, і дуже заразне. Тому воно виникає, як правило, там, де є скупчення дітей. Передається повітряно-крапельним та побутовим шляхами. Вихованці дитсадків, наприклад, можуть «підхопити» цю недугу через іграшки, посуд. 

Разом із тим, каже Ольга Гунько, скарлатина легко лікується. Якщо правильно встановити діагноз, почати антибіотикотерапію в першу добу, то дитина до її кінця стає вже не заразною.

Лікарка наголосила, що наразі не йдеться про епідемію. Поява скарлатини, ймовірно, пов’язана з циклічністю її виникнення, як і будь-якої інфекційної хвороби, яка періодично нагадує про себе спалахами.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром