«Напевно, Богу такі працівники потрібні на небі», – владика Михаїл про Миколу Романюка

06 Лютого 2017, 10:01
3668

Луцьк попрощався із міським головою Миколою Романюком, який після важкої хвороби пішов із життя. Йому було 58 років.

Тисячі людей прийшли віддати йому останню шану. Відспівали міського голову у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. Чин похорону очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, пише Таблоїд Волині.

Владика Михаїл розповів, що був знайомий з Миколою Романюком ще з 2004 року, коли той працював у «ПриватБанку». Згодом співпрацювали, коли Романюк був на посаді голови Волинської ОДА, а потім – міським головою Луцька.

«Згадую його лише з доброї сторони. Незважаючи на минуле, на його діяльність, людина була досить близька до церкви. Він був глибоковіруючою людиною», - запевнив владика.

Також митрополит пригадав, що при зустрічах Микола Ярославович завжди говорив про Україну і про місто.

«Людина, яка була одержима містом. Я знаю, був у нього випробувальний момент – куди піти і що робити. Він сказав: «Я хочу для міста щось залишити, щось зробити, щось змінити в цьому місті». Якщо зараз є море звинувачень чиновникам, що вони тільки про себе дбають, то про цього міського голову я можу сказати, що він в першу чергу дбав про громаду. І він думав не вузько лише про свою територіальну громаду, а набагато ширше, про всю Україну – різні закордонні поїздки, його ініціатива була співпрацювати з Волновахою», - зазначив митрополит.

При цьому, за його словами, напевне, сім’ї він найменше належав, адже часто затримувався на роботі майже до опівночі.

«По-євангельськи це звучить так: «По ділах їх пізнаєте їх». Людина змінила свої погляди та стереотипне мислення колишнє. Він любив місто, дбав про місто і завершив своє служіння на робочому місці. Тільки слова похвали я можу сказати про шанованого мого друга, міського голову Миколу Романюка. Напевно, Богу такі працівники потрібні на небі, тому що Він покликав його до себе в достатньо молодому віці – коли чоловік в розквіті сил та має багато планів сил та достатньо життєвого досвіду», - зауважив Михаїл та закликав вірян щиро молитися за спокій його душі.

Читайте також: Зі слізьми на очах: у Луцьку попрощалися з міським головою Миколою Романюком

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром