Чим Луцьк може здивувати туристів

05 Лютого 2017, 10:32
3248

Місто має чим похвастатися перед туристами, адже його історія – багата і колоритна.

Перше, що спадає на думку, коли говорять про Луцьк – це безсумнівно замок Любарта – пише Конкурент.

Він є одним з найбільших, найдавніших і найкраще збережених замків в Україні. Однак, Луцьк має що показати і попри замок.

Експерти розповіли, чим особливий Луцьк та що обов'язково потрібно відвідати туристу.

ТЕТЯНА СЕМЕСЮК, ЕКСКУРСОВОД, ТУРИСТИЧНА АГЕНЦІЯ «AS-TRAVEL»:

«Ну, звичайно, це Луцький замок – це знають абсолютно всі. Також дуже популярний будинок з химерами, бо в Інтернеті про нього є багато інформації. А решта об'єктів якось рідше відвідують. Музей волинської ікони трохи менше знають. У Луцьку є й інші цікаві місця, якими можна здивувати: і костел дуже цікавий, і колишня кірха, і синагога, і музей-аптека – дуже багато цікавих місць. Екскурсії в Луцьку користуються попитом, адже часто приїздять до Луцька відвідувачі з інших міст. Багато позитивних відгуків. Для багатьох Луцьк – це біла пляма, люди мало уявляють, як виглядає місто, коли їдуть сюди. А коли приїжджають, то приємно вражені».

ОЛЕКСАНДР КОТИС, ЖУРНАЛІСТ, КРАЄЗНАВЕЦЬ:

«Якщо уже назвали замок (а в самому замку варто звернути увагу на музей дзвонів, бо його називають єдиним в Україні), то наступне місце – Музей волинської ікони. Це спеціалізований музей про волинську школу іконопису, до того ж там є чудотворна ікона Холмської Богоматері: для християн це ще й паломницька можливість. Самобутній і оригінальний музей. Наступний об'єкт – кафедральний костел. Якщо пощастить, варто завітати на органний концерт, або просто так зайти всередину і роздивитися старі художні полотна, скульптури і епітафії, які мають мистецьку цінність. Далі – покататися на дитячій залізниці. Одна з небагатьох чинних дитячих залізниць в Україні. Все залежить від смаків туриста. Можна озброїтися Інтернетом, картою і шукати те, що цікавить. І будинок Голованя – то він must visit».

НАТАЛІЯ БУНДА, ЕКС-НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ ТУРИЗМУ І ПРОМОЦІЇ МІСТА ЛУЦЬКА:

«Підземелля під костелом Петра і Павла – друга родзинка міста Луцька. Ну а будинок Голованя, Музей волинської ікони, замок Любарта – напевно посідають список тих найвизначніших місць, які цікаві туристу. До прикладу, будинок Голованя – це сучасна архітектурна будівля, їй 30 років. Наш Микола Головань – це місцевий Гауді (Антоніа Гауді – іспанський архітектор із Каталонії, новатор форми та один з найяскравіших представників стилів арт-нуво та модерн в архітектурному мистецтві), який поєднує близько 400 архітектурних стилів. Теж дуже цікавий Музей історії Луцького братства, адже він привідкриває завісу у той період, коли було засноване Луцьке братство, його діяльність, вплив на розвиток міста тощо». 

 

Коментарі
05 Лютого 2017, 16:10
"похвастатися" ???? ви серйозно ??????
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром