Школярі з Луцька возили гостинці лісовим звірам і птахам

04 Лютого 2017, 18:18
1876

Міський центр туризму, спорту і краєзнавства та Волинський туристичний клуб «МИ» організували поїздку луцьких школярів до лісу, де вони могли лишити гостинці диким звірям.

Природоохоронна традиція – їхати до звірів із гостинцями – зародилася сім років тому. Цей рік не став винятком – повідомляють на сайті Волинського ОУЛМГ.

Керівник турклубу Руслана Мельник оголосила про збір гостинців. Тож у день виїзду біля Луцької ЗОШ №23 можна було спостерігати таку картину: малі і дорослі несли пакуночки із зерном, овочами, фруктами, сіллю, різними смаколиками.

«Зима – найскрутніша пора для звірів, – зазначає головний організатор заходу. – Попри холод докучає і голод, адже їжі у цей час дуже мало».

Тому брати наші менші змушені бігати у пошуках їжі по лісу, та невтомно шукати якийсь харч, щоб прогодувати себе та своє потомство.

Звісно, їх підгодовують місцеві єгері. Тільки у ДП «МГ «Звірівське» лісові мешканці з’їдають до 100 тонн харчів. Середина зими, особливо лютий, – найважча пора для звірів. Адже нинішня зима є холодною та сніжною, тому тварини, на думку Руслани Мельник,  потребують допомоги і гостинці, привезені небайдужими, урізноманітнять їх харчування.










 

Фото Руслани МЕЛЬНИК

Директор мисливського звірогосподарства Сергій Байцим каже, що цієї зими таких акцій було чимало.

У свою чергу Руслана Мельник та її однодумці акцентують, що такі акції корисні не тільки можливістю допомогти диким тваринам, а тим, що це – своєрідна розрядка від буденності. Подібні зустрічі з учнівською та юнацькою молоддю для єгерів мисливського господарства вже стали традиційними.

До Луцька усі – і діти, і дорослі, поверталися щасливі та задоволені. У найближчі дні мають написати свої відгуки про те, як возили гостинчики лісовим звірам і птахам.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром