Ансамблю «Колос» просять збільшити фінансування з обласного бюджету

31 Січня 2017, 12:13
1569 Джерело: volynnews.com

Для ансамблю з Луцького району, який презентує Волинь на світовій культурній арені, просять збільшити фінансування з обласного бюджету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 31 січня, – інформує ІА Волинські новини.

Члени комісії розглянули проект змін до регіональної програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини в області на 2016-2020 роки. Як пояснив начальник управління культури Волинської ОДА Валерій Дмитрук, йдеться про фінансову підтримку заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Колос». Враховане підвищення рівня зарплати, участь у гастролях, у тому числі закордоном, обслуговування автобуса.

Член комісії Анатолій Грицюк зауважив, що ансамбль свого часу прийняли в обласну комунальну власність через безгрошів’я, що панувало в Луцькому районі. З його слів, враховуючи. Що ансамбль працює у Торчині, варто аби він знову став надбанням Луцького району.

На це член комісії Валерій Діброва зауважив, що «Колос» представляє не лише район, а й загалом Волинь та Україну на світовій культурній арені.

Отже, депутати рекомендували підтримати зміни до програми, що передбачають збільшення фінансування ансамблю на 116 тисяч гривень у 2017 році та на 270 тисяч – у 2018 році.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром