Промінь: бійця батальйону «Світязь» хотіли позбавити ділянки

30 Січня 2017, 19:08
1637

Волинський боєць із добровольчого батальйону «Світязь», який пережив полон та поранення, нині бореться за шматок землі на рідній батьківщині.

У Промінській сільській раді Луцького району виявлені махінації з чергами на виділення земельних наділів військовослужбовцям, які пройшли пекло війни на Сході нашої держави, - повідомляє «Волинська правда».

Відтак, боєць добровільного батальйону «Світязь», який після поранення та полону повернувся додому інвалідом, міг залишитися без обіцяної державою землі.

Промінська сільська рада своїм рішенням виділила земельну ділянку не бійцю, який стояв на черзі і першочергово мав отримати наділ під забудову, а жінці, яка до того навіть у черзі не була.

«Викинули з черги інваліда-атошника, який в полоні був, має бойові нагороди, і вставили дочку землеміра місцевого», - пояснює ситуацію голова координаційного центру допомоги учасникам АТО при Волинській облдержадміністрації Юрій Дмитрук.

Депутати не знаючи ситуації, прийняли рішення про виділення земельної ділянки під забудову жінці посадовця. А військовому мали запропонувати іншу ділянку. Але цього так і не зробили.

«І поки хлопці-атошники не втрутились, так усе й залишилося б, - каже Юрій Дмитрук. - Мало того, той посадовець, який хотів своїй дочці незаконно землю отримати, ще настільки набрався наглості, що подзвонив до того хлопця з пропозицією ту землю йому продати».

Але на сьогоднішній сесії Промінської сільської ради все ж попереднє рішення скасували.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром