Біля РАЦСу встановлять «пробну» версію пам′ятника Степану Бандері

30 Січня 2017, 17:14
1849 Джерело: facebook.com

У Луцьку біля РАЦСу встановлять макет пам′ятника Степану Бандері.

Про це «Конкуренту» розповів депутат Луцької міської ради Сергій Була.

Проект пам′ятника Степану Бандері у Луцьку – дискусійне питання. Як зазначив Сергій Була, аби ухвалити остаточне рішення, у Луцькраді вирішили поки встановити макет затвердженого зображення.

Це дасть можливість реально оцінити його доречність, мешканці зможуть візуально звикнути до нього, висловити свої зауваження. Гроші на розробку та встановлення банера будуть виділені найближчим часом.

До слова, висота пам′ятника разом з постаментом становитиме приблизно 7,5 м, а не 12 м, як зазначали противники цього проекту.

Наразі ж на сторінці обранця громади у Facebook відбувається обговорення проекту пам′ятника, де кожен охочий може висловити свою думку щодо недоліків та запропонувати варіанти їх усунення.

Коментарі
31 Січня 2017, 00:53
Пам&quot;ятник Степану це - добре. Але так як ложка потрібна до обіду, так і цьому визначному пам&quot;ятнику потрібне інше місце у Луцьку, наприклад, у скверику на початку вулиці, яка носить вже його ім&quot;я.<br/> А біля такого урочистого місця для молодих, які тільки побралися, будуть фотографуватись, із вірою, що цей пам&quot;яток принесе їм щастя.<br/>На мою думку там краще поставити пам&quot;ятник КОЗАКУ МАМАЮ. Це також НАШ самий древній сакральний ідеалізований духовний образ, якого малювали і виставляли як головну ікону в кожній козацько-селянській родині.<br/>Якщо мені не вірите, то запитайте у Сергія Лисого -провідного наукового співробітника ВКМ, який нещодавно видав свою книгу з цього питання.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром