«Дорога зі скла»: сестер Тельнюк лучани слухали стоячи та кликали «на біс»

30 Січня 2017, 13:41
2091

Вокальний дует «ТЕЛЬНЮК: Сестри» представив лучанам оновлену музично-літературну програму «Дорога зі скла».

Концерт відбувся 29 січня у Палаці культури.

Основу програми склали вірші Оксани Забужко, покладені на музику сестер Тельнюк. Та під час концерту лунали і пісні, авторами текстів яких є Тарас Шевченко та  Сергій Жадан.

Більшість композицій, що звучали на сцені, були про потужну любов, яка є у віршах письменниці.  Галина Тельнюк говорить, що вона необхідна не лише кожній жінці, а й чоловікові, тому що ми навіть не уявляємо, скільки драм відбувається в їхніх серцях за мовчанням.

«Творчість Оксани Забужко змінила нас обох і надихнула на створення «Дороги зі скла». Ця програма створилась ще до війни, до страшних лютневих днів 2014 року. Бачте, ми вже розділяємо час. У кожного з нас всередині вже є «до» і «після». Вірніше, під час війни», – діляться співачки.

Пісні про війну не залишили байдужими жодного глядача. Композицію «Хлопчику, хлопчику», артистки присвятили усім захисникам України: і тим, які загинули під Крутами, і тим, які полягли на Майдані, і тим, які зараз мерзнуть на Сході. Під час виконання усі піднялись, щоб вшанувати героїв. Музика настільки захопила глядачів, що ті просили пісню на біс. Нею стала відома пісня «Повертайся живим», яку теж слухали стоячи.

Крім того звучали пісні «Я згоряю від ніжності», «Туман», «Я все-таки вас любила», «Нічні метелики»  та інші.

«Дорога зі скла» – це музика для тих, хто слухає та чує, передана новою унікальною вокальною школою з відтінками драматизму, ліризму, інтимності та мелодекламації. Це театральне дійство, висловлене сучасною музично-поетичною мовою, яке не залишить вас байдужими.

Критики часто порівнюють цей унікальний дует із «ковтком свiжого повітря», «лiками вiд розпачу», «мiстерiєю слова й музики», адже аналогій проекту немає не лише в Україні, але й у світі. Супровід, що складається лише з трьох віолончелей – вишукане тло, на якому інтонації, тексти, що переходять часом на магічний шепіт, підсилюють ефект очищення. До слова, атмосферний дует уже побував в США, Великій Британії та Канаді.

Марія ВАВРИНЮК

Фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО





















1














Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром