Якщо ваш пес загубився: поради лучанам

30 Січня 2017, 13:06
2612 Джерело: usatiki.ru

Щодня у місті трапляються випадки, коли домашні улюбленці, зокрема собаки, втікають з дому. Часто господарі не знають, як правильно шукати свого чотирилапого друга.

Дев'ять порад, що робити у випадку зникнення або втечі собаки, опублікувала активістка Вероніка Федосова-Цибульська у Facebook.

Допис подаємо без змін.

«Для власників породистих собак, і особливо сук. 

Превентивні методи, план дій і «що робити», якщо ваша собака втікла-загубилась-зникла.

1. Не забувайте про дієвість паперових оголошень у тому районі , де зникла собака - і в радіусі 10 км (повірте, для собаки це не відстань). Особливо важливими локаціями для розклейки оголошень є місцеві супермаркети, аптеки, а також ШКОЛИ. Так, саме школярі є недооціненними спеціалістами у пошуку собак - особливо, якщо в оголошенні з фото вказано «Поверніть за винагороду» та фраза «Якщо у ваших сусідів з'явився цей пес - повідомте будь ласка: анонімність гарантую».

2. Обійдіть усі ветклініки, залиште у ветеринарів фото собаки та номер чипа (клейма), з проханням тихенько повідомити вам, якщо рано чи пізно таку собаку приведуть на огляд. Тому що часто породистих собак (а особливо сук) - залишають у себе не дуже порядні люди. Тим більше - якщо вашу собаку було викрадено. Про це - наступний пункт.

3. Про породистих сук: є багато людей, які спробують наплодити цуценят і підзаробити. Тому періодично проглядайте оголошення на сайтах безкоштовних оголошень, рубрики «шукаю кобеля для вязки» або «продаю цуценят». Запропонуйте зустріч, щоб оглянути «нєвєсту» чи маму цуценят. Повірте, так знайшли вже не одну собаку - але через тривалий термін.

4. Проглядайте такі оголошення не тільки у своїй області - а й сусідні. Особливо це стосується собак великих порід, яких вивозять у села.

5. Не економте на щорічних щепленнях: це дасть вашій собаці шанс вижити на вулиці серед безпритульних собак чи навіть у місцевій службі відлову, де нормальним явищем є періодичні спалахи інфекцій.

6. Стережіться зоошахраїв, які активно проглядають оголошення у соцмережах і на сайтах оголошень. Вашу собаку вони в очі не бачили - але не відмовляться від ваших грошей.

7. Якщо ви знайомі з кимось, хто допомагає безпритульним тваринам - поцікавтесь, чи є місця, де пригодовують собак. Можливо, ваша голодна собака прийде на те місце разом з іншими. 

8. Не опускайте рук : саме через жадобу до наживи інших людей - породисті суки повератються додому через рік і навіть через три. Свою собаку ви точно впізнаєте при зустрічі, скільки б цуценят за цей період вона не народила.

9. Як повернути свою породисту собаку, якщо «нові власники» відмовляються це зробити і як довести своє право на власність? Публічно не писатиму. Але є механізми;)
Не губіть один одного!

P.S. Про жетони і адресники саме для породистих собак свідомо не пишу, так як в українських реаліях вони часто шкодять справі пошуку».

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром