На КХП № 2 людям півроку не платять зарплату

29 Січня 2017, 16:56
2338 Джерело: volynpost.com

Працівники луцького комбінату хлібопродуктів №2 з серпня 2016 року не отримують платні.

Попри те, що підприємство є банкрутом, воно стабільно працює. Однак, гроші людям не платять. 27 січня їм увірвався терпець і вони зупинили роботу елеватора, –  повідомляє «Конкурент» із посиланням на сюжет ВОДТРК.

Ірина Сокальська на Луцькому КХП № 2 працює вже 30 років. Розказує, що такої ситуації на підприємстві, як зараз, не пам′ятає:

«Пообіцяли, походили, за місяць заплатили, і знов та сама історія. Тиждень тому ми обіцяли, що не будемо грузити, знов нам дали по тисячі і все, а це ж треба платити і за газ, і сім′ї», – зазначає жінка.

Люди розповідають, що їм не виплачують гроші ще за серпень, тож ледве зводять кінці з кінцями. Переконують, що від обіцянок втомилися, тому вирішили зупинити роботу елеватора.

Понад сотні робітників за цей час заборгували понад 2,3 мільйона гривень.

«Ми забезпечені роботою, але з того нічого не маємо», – розповідає електромонтер елеватора Олександр Яриз.

Директор КХП № 2 Вадим Гранюк телефоном повідомив, що підприємство – в стані банкрутства. А гроші, які воно заробляє, йдуть на виплату боргів, що накопичилися останніми роками. Лише частина з них – заробітна плата.

«Луцький КХП боргує сьогодні півмільярда гривень. І це було на березень 2015 року. З таким тягарем ми якось пробуємо працювати, залучати клієнтів», – каже він.

В обласному управлінні Держслужби з питань праці повідомили, що протягом тижня на КХП № 2 тривала перевірка. За невиплату зарплат керівнику загрожує штраф.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко каже, що окрім півмільярдної заборгованості проблема в тому, що підприємство не отримало за зберігання зерна 1,2 мільйона гривень від Держрезерву. Виходом з критичної ситуації обласна влада бачить передачу КХП аграрному фонду.

«Ми будемо ініціювати звернення до Кабінету міністрів, щоб прискорити передачу. Аграрний фонд готовий взяти на себе цю функцію, оскільки Держрезерв не в силі», – каже Юрій Горбенко.

Працівники КХП обіцяють страйкувати, доки їм не виплатять зароблене.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром