Набережна: відкрили центр для дітей з особливими потребами «Розмовляйко»

29 Січня 2017, 11:08
15453 Джерело: volynpost.com

У закладі допомагають дітям зі складними порушеннями психофізичного розвитку, проблемами мовлення, котрі за станом здоров’я не можуть відвідувати дитячі садки та школи.

Підтримувати будуть дітей з різними діагнозами, від дітей-аутистів до дітей, яким потрібна лише корекція мовлення.  Команда освічених працівників береться за складні випадки та готова до співпраці.

Відкриття дитячого центру «Розмовляйко» відбулось 28 січня. Нагадаємо, що центр знаходиться за адресою вул. Набережна, 2.

Заклад, площею 300 кв.м. створений спільними зусиллями   родини 7-річного хлопчика з аутизмом (БФ «Будь зі мною») та громадської організації «Центр розвитку дитини».

Засновники фонду Олег та Тетяна Євтушки зробили велику справу, створивши «Розмовляйко». Все для того, аби допомагати дітям можна було і на Волині.

«Задумка виникла рік тому. І ми дійшли висновку, що потрібно створювати щось тут, тому що наші діти - наше майбутнє. І нехай вони з особливостями, та це не має значення, вони для нас дуже дорогі… Це подарунок для діток, для батьків, щоб вони знали, куди можна звернутися і що робити при такій проблемі. Тепер не обов’язково їхати кудись далеко за кордон, платити шалені гроші для того, щоб з вашою дитиною займались, тепер це можна робити тут, і зовсім не за ті кошти», - говорить Тетяна Євтушок.

Куди ж без висококваліфікованих спеціалістів? У цьому допоміг «Центр розвитку дитини», головою якого є Людмила Вознюк. Жінка все життя присвятила дітям з особливостями мовлення і має великий досвід у цій справі. Адже є корекційним педагогом і логопедом вищої категорії.

«Сучасна статистика засвідчує дуже стрімкий ріст діток з особливими потребами. І коли ми говоримо про проблемний розвиток, то маємо на увазі, що кора головного мозку функціонує неправильно і головне наше завдання – достукатися до неї і запустити, як один механізм. Наші методики роботи випробовувались протягом півтора року і дають хороший результат. Тому, що у нас заняття починаються не з сидіння за столом і не з роботи над артикуляційним апаратом. Перш за все потрібно підключати до роботи кору головного мозку», – пояснює вона.

«Центр розвитку дитини» працює з 2002 року, тому є достатньо напрацювань, програм і методик. Спочатку місцем діяльності був Університет розвитку людини «Україна» міста Луцька, саме там об’єднувались і набували знань теперішні фахівці.

Приміщення центру поділене на блоки, на нульовому поверсі розташовані два спортивні зали, де діти разом з інструкторами займатимуться фізичними вправами, що теж відіграє роль у корекції мовлення. На першому поверсі розміщені кабінети, де з дітьми будуть займатись за методикою, ігрова лабораторія з елементами педагогіки Монтесорі та інші. На рецепції розміщений монітор, на якому йтиме пряма трансляція занять, батьки зможуть спостерігати за своєю дитиною, за тим як вона включається чи не включається в роботу.

«Мовлення це дуже складний механізм, на рівні з космосом. Але рушійною силою всього є мотивація, потрібно лише захотіти!», - зазначає натхненниця проекту Людмила Вознюк.

Марія ВАВРИНЮК

Фото інтернет-видання ВолиньPost








1











1

 

Коментарі
03 Лютого 2017, 22:31
скільки коштують заняття в центрі
03 Лютого 2017, 22:32
які спеціалісти, крім логопеда, займаються з дітьми
11 Лютого 2017, 17:02
чи проводяться заняття з слабочуючими дІтьми?
15 Лютого 2017, 22:25
Дайте, будь ласка, контакти центру. Дуже потрібно!
30 Березня 2017, 12:36
Одне заняття (45-50 хв.) - 100 гривень. Кожна дитина має окремого тренера (інструктора)
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром