Струмівка: півтори тисячі людей вийшли на пікнік

15 Червня 2015, 09:00
7178

Сімейний фестиваль Happy Fest Picnic зібрав неочікувану кількість учасників і влип у перший скандал.

Забаву для батьків і дітей влаштували на території готельно-ресторанного комплексу "РестПарк" в суботу 13 червня. Малечі різного віку на святі було дуже багато: від немовлят до підлітків.

Практично для всіх знайшлися забави до вподоби. Для найменших організатори передбачили кімнату гігієни. Батути, водяні забави, гойдалки, гірки, гімнастичні комплекси - вибір розваг був надзвичайно великий.

Мами і тати охоче бавилися разом з дітьми. А для батьків, які прийшли відпочити від своїх чад, працювали няні-волонтери, ведучий, численні майстер-класи.

Майстер-клас з гончарства для дітей
Майстер-клас з гончарства для дітей

Та, як завжди, вгодили не всім:

"Я гадаю, головний мінус - те, що свято розраховано тільки на майбутніх батьків або молодих батьків з маленькими дітками до 5-6-7 років. І про це ми дізналися вже на території. Дівчинці 12 років робити не було що. Так як приїхали, дочка просто бігала, бавилася з малечею, трохи помалювала, трохи потанцювала. Батут, вправи на гравітацію та велосипед - це все", - розповіла нам гостя фестивалю Яна Агеєва.

Найпопулярнішим місцем, де кучкувалися тати, очікувано стала гриль-кухня від ТМ "Дмитрук", але чимало з них охоче усамітнювалися з дружинами за спеціальними столиками для спілкування тет-а-тет. Партнери ставили одне одному питання, які обирали в сліпу з "колоди" карток. Для пар працював і психолог, з яким можна було поспілкуватися на проблемні теми.

Людно було і у зоні майстер-класів з мейкапу, виробників натуральної handmade косметики та на ярмарку виробів для дітей. Помітно, що організатори прискіпливо підійшли до формування ярмаркової частини: ніяких китайських іграшок, а тільки вишукані вироби місцевих майстринь.

Та головною атракцією заходу була зіркова пара зі столиці Ольга Сумська та Віталій Борисюк, яким влаштували "церемонію вінчання".

Ольга Сумська та Віталій Борисюк
Ольга Сумська та Віталій Борисюк

Учасники фестивалю охоче фотографувалися із зірками, брали автографи і підспівували під час їхнього виступу на сцені.

Згодом Ольга Сумська поділилися з пресою враженнями:

"Я вперше в Україні побувала на фестивалі саме в концепції сімейного свята. Але була якось у Німеччині, і можу сказати, що у вас вийшло дуже по-європейськи. Тут все було ідеальне - від грилю до звуку".

А от її чоловіка вразила кількість вагітних і немовлят на святі:

"Діткам лише по кілька місяців від роду, але вони вже можуть відпочивати разом з батьками! Це ж просто чудово!"

Як підрахували організатори, протягом дня на фестивалі побувало близько півтори тисячі осіб. Вартість свята сягнула 90 тисяч гривень, 15 з яких надали спонсори.

А от очікуваних грошей від міської влади так і не надійшло, бо за два тижні до фесту міськрада надумала самостійно провести аналогічний захід. Через це непорозуміння була похована ідея скерувати виручені кошти на облаштування дитмайданчів Луцька.

"Я 16 років працювала організатором заходів у Києві і можу авторитетно заявити, що в Луцьку провести фестиваль значно важче, ніж у столиці. У нас не тільки люди з недовірою ставляться до чогось нового, а ще й не настільки добре розвинений ринок послуг для дітей. Але ми все одно будемо й надалі проводити подібні заходи для дітей і їхніх батьків", - поділилася співорганізаторка фесту Марина Майко.

 Як нам стало відомо, активні мами збираються невдовзі організувати ще більш грандіозний фестиваль, залучивши для цього кошти грантів.

Танці з фітнес-клубом ФітКьорвс
Танці з фітнес-клубом ФітКьорвс

Волонтери
Волонтери

Наталка Пахайчук

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром