Соціальні контейнери в Луцьку: як це працює

25 Січня 2017, 00:08
8486

Маєте непотрібні речі, які шкода викинути та нікуди подіти? Тоді несіть їх до соціальних контейнерів у Луцьку.

Активісти з обласного центру вирішили допомогти людям, які не мають  змоги самостійно придбати одяг чи взуття. Лучани активно відгукнулись на заклик – йдеться на сайті ВРД НТКУ.

Соціальний контейнер – чималий, його розмір 2 на 2 метри. Їх в Луцьку поки два. Один встановлений на вулиці Ковельській. А інший знаходиться поблизу Центру надання адміністративних послуг.

Лучанин Михайло дізнався про благодійні контейнери із соцмереж і теж вирішив долучитися до доброї справи – приніс свій костюм.

– Є  в мене речі, які  на мене малі, або я просто їх не ношу. Можливо, є люди, яким ці речі потрібні, знадобляться. Тому вирішив прийти і поділитись, – розповів Михайло.

Ініціатори встановлення таких соціальних контейнерів кажуть: лучани активно відгукнулися і  почали зносити речі. За місяць їх уже вшосте наповнили доверху.

Збираємо одяг, взуття, іграшки та книги. Просимо людей одяг віддавати в гарному стані, який могли б ще люди потім носити, щоб він був не брудний, не подертий, – розповідає ініціаторка проекту Олена Кравчук.

Контейнери захищені від крадіжок. Передбачено, що речі сюди можна лише класти. Встановили їх у людних місцях з відеоспостереженням.

– До нас уже зверталися безхатченки, вони підходили, цікавилися, чи можна підійти і куди саме, щоб взяти якийсь одяг теплий, оскільки зараз були морози. Ми, звичайно, відгукуємось дуже позитивно, – каже Олена Кравчук.

Зібрані речі зберігають на складі міського територіального центру соціального обслуговування. Їх тут – ціла гора. Волонтери все ретельно сортують. Розповідають, що нерідко знаходять дуже добротний одяг: шкіряні вироби та навіть хутро.

 Я – мама багатодітна, в мене семеро дітей, двоє внуків, – говорить волонтерка Інна Хоміцька.  – Принесла одяг, з якого діти повиростали. Одні повиростали, інші – не доросли. І з чоловіком прийшли допомогти, тому що знаємо, що це таке і як це важко. Це ж для нашої України, для наших людей.

Пані Ніна підібрала на складі соціальної служби  цілий пакунок речей для родини. У жінки в сім’ї – двоє неповносправних. За мізерну пенсію, зізнається, не можуть собі дозволити взутись та одягнутись на ринку.

Значну частину  іграшок, дитячого одягу та книг волонтери планують передати сиротинцям. Активісти закликають малозабезпечені та багатодітні родини не соромитися та приходити до Луцького терцентру соціального обслуговування, що на вулиці Данила Галицького.






 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром