«Луцьктепло» відмовляє ввести в експлуатацію будинковий лічильник тепла на Володимирській

23 Січня 2017, 21:56
2043

У Луцьку мешканці будинку на вулиці Володимирській, 107 нарікають на ДКП "Луцьктепло", яке відмовляє ввести в експлуатацію будинковий лічильник тепла. Причини, як пояснюють лучани, незрозумілі.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцькради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту в понеділок, 23 січня – повідомляє «Конкурент».

Голова луцьких 14-ти місцевих ОСББ, зокрема, "Володимирська 107" Георгій Давидюк розповів, що у 2016 році зазначене ОСББ взяло участь у програмі, відповідно до якої був встановлений індивідуальний тепловий пункт та тепловий лічильник.

"29 грудня 2016 року ми звернулися в ДКП "Луцьктепло" у зв'язку із закінченням робіт зі встановлення теплового лічильника. Просили погодити паспорти обліку теплової енергії та прийняти в експлуатацію тепловий лічильник. Інженер ДКП "Луцьктепло" Більковський зробив нам усне зауваження, щоб ми розрахували додаткові втрати теплової мережі води на ділянці від межі розподілу. Ми ці розрахунки подали. У результаті нам не погодили і висунули додаткові вимоги. З цими вимогами я ознайомив департамент житлово-комунального господарства, які сказали, що не розуміють, що там написано. "Луцьктеплу" ми знову дали роз'яснення як від мене, так і від підрядної організації. Даний проект пройшов державну експертизу, а нам знову відмовляють у погодженні і заставляють, щоб люди платили за квадратний метр, а не за показниками теплового лічильника", – зауважив він.

Із його слів, за грудень "Луцьктепло" провело нарахування 34,31 гривні за квадратний метр, а в сусідньому будинку на вулиці Володимирська, 105, де встановлений аналогічний індивідуальний тепловий пункт і тепловий лічильник, квадратний метр з економією складає 40%, тож мешканці будинку платять 21 гривню за квадратний метр.

"Директор "Луцьктепло" (Валентина Малютіна – авт.) надала мені відповідь, що ті заходи, які ми проводимо з енергозбереження в будинках ОСББ негативно впливають на роботу ДКП "Луцьктепло". Мене це обурило! Поки відповіді ні від неї, ні від її представників ми не отримували", – підкреслив він.

Георгій Давидюк зазначив, що при встановленні теплового пункту і теплового лічильника в будинках, де він є головою ОСББ, подібна історія неодноразово повторювалася.

Голова комісії, депутат Луцькради Микола Федік зазначив, що про звернення потрібно було повідомили раніше, адже тоді запросили б представника "Луцьктепла" для предметнішої розмови.

Також Георгій Давидюк додав, що звернувся до Романа Бондарука, який поспілкувався уже з директором "Луцьктепла".

"Вони вже знають, що ми до вас прийдемо. І Бондарук мені телефонував і сказав, що завтра вже все погодять", – сказав він.

Зрештою, члени комісії підтримали проект рішення. Також було вирішено, що до "Луцьктепла" буде направлене звернення щодо роз'яснення причин, через які ігнорується введення в експлуатацію теплового пункту і теплового лічильника.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром