У місті не спростили переведення дач у житлові будинки

23 Січня 2017, 15:15
7127

Проект рішення, згідно з яким перевести дачні і садові будинки у житлові стане простіше, не отримав підтримки у більшості членів профільної комісії міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 23 січня, повідомляє ІА Волинські новини.

Так, депутатам презентували порядок переведення дачних і садових будиночків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки.

Автор проекту рішення, Микита Рабан, зауважив, що потреба у прийнятті рішення полягає в тому, що нині немає процедури, яка передбачала б, який виконавчий орган міськради повинен готувати для розгляду виконкому проекти рішень про переведення дачних і садових будинків.

Наразі діють два законодавчі акти. Один з них – закон про внесення змін до низки законодавчих актів, у тому числі, цивільного та земельного кодексів. Інший порядок - розроблений Кабміном.

У Луцьку є три дачні масиви – «Маяк» на Дубнівській, «Дружба» на Володимирській та «Світанок» на Львівській. Тож депутати розглядатимуть низку проектів рішень з проханнями громадян про зміну цільового призначення земельних ділянок. Пропонований проект рішення, зі слів автора, не змінює та не розширює повноважень міськради, не суперечить законам, а навпаки - спрямований на виконання норм законодавства. Наразі в жодного з виконавчих органів міськради немає обов’язку готувати проекти рішень на виконком. Документ у разі затвердження не дасть можливості облаштування доріг з двостороннім рухом, газифікації тощо.

«За результатами розгляду заяви та доданих до неї документів виконавчий комітет Луцької міської ради протягом місяця з дня їх надходження приймає рішення про переведення дачного чи садового будинку у жилий будинок або про відмову в такому переведенні. Управління містобудування та архітектури готує та вносить на розгляд виконкому відповідний проект рішення, у якому зазначаються адреси будинків, присвоєні у відповідності до вимог Положення про присвоєння адрес об’єктам нерухомого майна, розташованим на території міста Луцька», - йдеться у проекті рішення.

Член комісії Віктор Ящук зауважив, що дачний масив від житлового відрізняється дорогами, тому варто спочатку зробити дороги, а потім не виникатиме проблем з переведенням будинку в житловий. Своєю чергою, голова комісії Андрій Козюра поцікавився, у чому полягає відмінність між проектом рішення та порядком, який вже затверджений Кабміном. На що Микита Рабан пояснив, що в пропонованому документі зазначено, хто повинен готувати проекти рішень.


Втім, проект рішення не отримав підтримки більшості членів комісії.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром