Щодня в Луцьку припиняють підприємницьку діяльність 120-130 осіб

22 Січня 2017, 15:31
2156

Попри спад ажіотажу, в Центрі надання адміністративних послуг підприємці продовжують закривати бізнес.

Нагадаємо, 29 грудня десятки людей ще до відкриття установи почали займати черги біля луцького ЦНАПу, аби подати документи на закриття бізнесу.

Наразі лучани продовжують закривати ФОПи, щоб не платити 700 гривень щомісячного податку, якщо вони раніше подавали нульові декларації.

У Луцькій об’єднаній державній податковій інспекції повідомили, що загалом на Волині майже 4500 ФОПів прийняли рішення закрити бізнес – пише інформаційний сайт західної Волині «Буг».

Нині ажіотаж у ЦНАПі міста Луцька спав, та процес закриття бізнесу не завершився. Щодня лише в обласному центрі припиняють діяльність 120 – 130 осіб, повідомила державний реєстратор відділу реєстрації бізнесу і дозволів Ірина Ткачук.

«В основному із заявами звертаються підприємці, які довго не працювали, роками подавали нульові декларації. Від їхнього закриття міський бюджет не постраждає. Надходжень не стане менше, – зазначила пані Ірина.

Податківці теж не бачать у цьому біди. Мовляв, очиститься реєстр платників і залишаться ті, хто працює і поповнює казну. А ось самі підприємці, з якими доводилося розмовляти, обурені новаціями. Вони вважають, що держава зумисне посилює податковий тиск і душить малий бізнес, який хоч і нерегулярно, але все ж давав гроші до бюджету.

«Займався перевезеннями, – каже пан Михайло, котрий прийшов закривати власну справу. – Переважно влітку і восени. Доходи нестабільні, а після ініціативи уряду працювати з новими податками мені не вигідно».

У Луцькій об’єднаній державній податковій інспекції повідомили, що загалом на Волині майже 4500 ФОПів прийняли рішення закрити бізнес. Щодо сфер діяльності, то найчастіше припиняли роботу в роздрібній та оптовій торгівлі, галузях складських і торговельних послуг. Здають свідоцтва навіть ті, котрі не збиралися згортати діяльність. Люди кажуть, що внаслідок новації і збільшення мінімальної зарплати нині виживуть ті, хто має великі доходи, і ті, хто працює особисто і сплачує внески лише за себе.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром