Луцькі підприємці сплатять у бюджет додаткові 2 мільйони

20 Січня 2017, 12:36
1733

Луцькрада встановить для підприємців плату за користування об’єктами благоустрою. 

Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва у п’ятницю, 20 січня.

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко розповіла, що відтепер отримуючи паспорт прив’язки, підприємець укладатиме договір,  що передбачає орендну плату за користування об’єктами благоустрою.   

Такі нововведення за попередніми підрахунками мають принести за рік до міського бюджету додаткові 2 мільйони гривень.

За словами Алли Грабко, з підприємцями провели круглий  стіл,  де вони внесли свої пропозиції, які також врахували у новому положенні про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд з метою провадження підприємницької діяльності.

Відтак, вирішили,  що у зимовий період,  коли споруда не функціонує, проте і не розбирається, плату зменшуватимуть на 30%. Крім того, підприємцям,  які не дотримуються правил розміщення та функціонування тимчасових споруд, договір оренди продовжувати не будуть.

До слова платити за користування благоустроєм у різних частинах міста будуть по-різному.  Для цього розрахували коефіцієнт, що враховує місце розташування споруди.

Так у центральній частині міста у межах вулиць Набережна, Стрілецька, Карпенка-Карого, на території історико-культурного заповідника та центрального парку він становитиме – 1,5. На великих вулицях,  таких як Воїнів-Інтернаціоналістів та Героїв УПА знизиться до 1,25. А на невеличких вулицях та дворових територіях встановили коефіцієнт – 1.

До слова, це не стосуватиметься споруд,  які встановлюють до державних свят на запрошення міської ради – їх від сплати вирішили звільнити. 

 

Софія СІЧКУН

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024