Лучани зможуть простежити, що закупили лікарні за державні кошти

07 Жовтня 2015, 17:52
4172

На офіційних сайтах медичних закладів та інформаційних стендах планують повідомляти населення щодо залишків лікарських засобів, закуплених на бюджетні кошти.

Про це повідомили сьогодні, 7 жовтня, на прес-конференції «Про ініціативу управління охорони здоров’я Луцької міської ради щодо забезпечення відкритості інформації про наявні лікарські засоби, закуплені за бюджетні кошти».

Користуючись досвідом лікарень Одеси, управління охорони здоров’я Луцької міськради ініціювало запровадження системи інформування населення щодо залишків закуплених за бюджетні кошти лікарських засобів та виробів медичного призначення. Таким чином кожен охочий зможе ознайомитися з тим, що закупили і що є в наявності.

Начальник управління охорони здоров'я міської ради Микола Якимчук зазначив, що на сайтах лікарень та  інформаційних дошках вказуватиметься назва, кількість закуплених і тих ліків, що залишилися.

«Ми завжди виступаємо за відкритість і прозорість. У медичних закладів є сайти, де розміщується різна інформація про послуги, а так можна буде побачити й те, скільки засобів ще є і які можна використати», – повідомив Микола Якимчук.

Президент благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук впевнена, що таке нововведення не лише дасть можливість побачити, які лікарські засоби є на балансі, а й впевнитися у справедливій роботі медичних закладів.

Коментарі
08 Жовтня 2015, 15:45
Хай напишуть хто їх отримав!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром