У місті орудує шахрайка-благодійниця

19 Січня 2017, 15:15
2355

Громадян закликають бути обачними та перевіряти документи у волонтерів, а також інформацію про тих, для кого збирають гроші. Інакше є ризик потрапити на гачок шахраїв, які орудують під маскою благодійності.

17 січня із соціальної мережі (ВКонтакті) стало відомо, що користувач з іменем Ольга Брилюк здійснює збір коштів нібито на лікування онкохворої 17-річної дівчини у Луцьку, - пише ІА Волинські новини.

Жінка називає себе волонтером та представляється працівницею Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», при цьому вказує реквізити власної банківської картки на ім’я Богдан Ольга Володимирівна - для збору коштів.

Працівники Фонду наголошують - Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» не здійснює збору коштів з метою благодійної допомоги, а Ольга Брилюк ніколи не була працівником Фонду «Тільки разом». Про це ІА Волинські Новини розповіли у прес-службі Фонду.

Ольга Богдан (у соцмережі Ольга Брилюк) розгорнула «діяльність» у закритій групі «Девичьи секреты».

Як з’ясувалося, чимало небайдужих громадян виявили бажання допомогти хворій дівчині. Щоправда, ані прізвища хворої, ані документів Ольга Брилюк не надавала, посилаючись на зайнятість – мовляв, «не розірвуся».

Голова правління благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук, яка спілкувалася з цього приводу з керівником обласного онкодиспансеру і керівником онковідділення дитячої лікарні, з’ясувала, що така хвора не проходить лікування в їхніх закладах.

Більше того, Ольга у своїх постах не врахувала той факт, що діти до 18 років не можуть лежати в онкодиспансері, адже до досягнення 18-річного віку вони лікуються в дитячій лікарні. А дівчині, якій нібито потрібні кошти, вказує авторка неправдивого повідомлення, 17 років.

Дві волонтерки, які спілкувалися з Ольгою Брилюк, звернулися на Фонд, щоб уточнити дані цієї особи. Власне, таким чином у Фонді й дізналися про цей збір коштів.

Після того, як на сторінці групи «Девичьи секреты» у соцмережі з'явилися застереження щодо достовірності інформації, наданою Ольгою Брилюк, ця особа видалила всю переписку на цю тему. Однак учасниці спільноти, які вели з нею розмову, надали виданню скріншоти переписки, які публікуємо нижче.









 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром