У місті відбувається фестиваль «Різдвяні піснеспіви»

19 Січня 2017, 15:04
2058

У четвер, 19 січня, у Палаці культури міста Луцька відбувається міський фестиваль «Різдвяні піснеспіви».

Про це повідомляють у відділі інформаційної роботи Луцької міськради.

Метою заходу є розвиток та популяризація національних різдвяних традицій, звичаїв і обрядів, пошук нових різдвяних пісенних творів з волинським колоритом.

Учасників фестивалю привітав заступник міського голови Андрій Киця.

«Символічно, що сьогоднішній фестиваль «Різдвяні піснеспіви» відбувається у день Водохрещення. Нехай освячена вода змиє все нехороше і очистить наші душі. Хай у наших серцях панує спокій, мир та злагода. А люди, які сьогодні зібралися у залі, отримають справжнє задоволення від дійства. Переконаний, що наші артисти як малі, так і дорослі, покажуть, як знають наші народні традиції», – сказав він.



Фестивальну програму розпочали наймолодші учасники різдвяного концерту - вихованці дошкільних закладів міста. Першими колядки і щедрівки прозвучали у виконанні колективів дошкільних навчальних закладів № 5, 20, 19 тощо.

Згодом колядували дзвінкоголосі школярі, які талановито виконували народні мелодії. Багато автентичних колядок і щедрівок вивчили, щоб показати їх лучанам, шкільні колективи та ансамбль «Пісня Волині», вокальний ансамбль клубу ветеранів війни і праці «Неспокійні серця», фольклорний колектив «Волинські забавлянки» Луцької музичної школи № 2, народна аматорська хорова капела «Злагода», народна аматорська хорова капела «Дзвони Холмщини», народний аматорський хор ветеранів війни та праці «Подвиг», вокальний ансамбль «Джерела Волині».

Учасники фестивалю отримали подяки та пам’ятні подарунки.






Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром