У Луцькраді не хочуть додатково купувати акції в ПрАТ «Готель Україна»

18 Січня 2017, 17:50
2055 Джерело: lutsk.nezabarom.ua

У зв’язку зі збільшенням статутного капіталу ПрАТ «Готель Україна», представникам міскради пропонують придбати 16 мільйонів 656 тисяч простих іменних акцій на суму 4 мільйони 164 тисячі гривень.

Про це йшлося у середу, 18 січня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Начальник відділу управління комунальним майном міста Луцька Алла Грабко повідомила, що під час загальних зборів акціонерів ПрАТ «Готель Україна» прийняли рішення щодо збільшення статутного капіталу товариства на 6 мільйонів гривень. Наразі міськрада володіє 6,94% простих іменних акцій товариства.

Як зазначають у проекті рішення, відповідно до статті 27 Закону України «Про акціонерні товариства», Луцька міська рада може придбати 16 мільйонів 656 тисяч простих іменних акцій на суму 4 мільйони 164 тисячі гривень.

Враховуючи відсутність у міському бюджеті коштів на додаткове придбання акцій і те, що частка у статутному капіталі 6,94% не дає можливості впливати на прийняття рішень по управлінню товариством, у міськраді вважають за недоцільне брати участь у додатковому розміщенні акцій.

Натомість члени комісії запропонували продати частку, якою володіє міська рада, і таким чином отримати кошти до міського бюджету.

Крім того, обранці громади поцікавилися, чому їх не повідомили про це раніше, якщо лист щодо цього питання надійшов ще у листопаді. Тож у підсумку депутати вирішили довивчити питання і розглянути його під час сесії міськради.

 

Оксана ВЛАСЮК

Коментарі
19 Січня 2017, 11:24
Антон Федорович ви ще не подавилися своїм краденим майном?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром