«Щоб не переросло у поножовщину»: патрульним доручили слідкувати за порядком поблизу ПортСіті

18 Січня 2017, 11:22
2141 Джерело: 4vlada.com

Міський голова Микола Романюк видав доручення начальнику патрульної поліції Олександру Вовченку організувати посилене патрулювання поблизу торговельно-розважального комплексу «ПортСіті».

Про це стало відомо на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради у середу, 18 січня.

Під час голосування за встановлення режиму роботи багатофункціональної арени в торгово-розважальному центрі на вул. Сухомлинського, 1 до 24:00, член комітету Андрій Парфенюк заявив, що не підтримуватиме проект рішення, оскільки охорона «ПортСіті» не справляється з покладеними на неї обов’язками.

Нагадаємо, що нещодавно з’явилася інформація про те, що у туалеті торгового центру жорстоко побили школярку.

Андрій Парфенюк зауважив, що кожного дня поблизу розважального центру бачить групи школярів, які порушують громадський порядок, проте охорона закладу на це не реагує і не викликає поліції.

«Я живу там, і за рік я, як не кожен день, то через день бачу картину, коли натовпи школярів збираються там, курять, випивають і штовхаються. Це створює незручності для людей, які там живуть, залишають машини, повертаються з роботи. Ці дії проходять регулярно з геометричною прогресією. Я питав, охоронця, чого він нічого не робить і поліцію не викликає, а він казав – «а воно мені треба?», – розповів Андрій Парфенюк.

Крім того він стверджує, що при потребі охорона «ПортСіті» не змогла би забезпечити належного порядку і в середині установи.

Натомість екс-начальник Луцького міського відділу УМВС Ігор Муковоз зауважив, що охороняти громадський порядок повинні правоохоронці, а не приватні підприємці. Його думку підтримав і міський голова Микола Романюк. Проте мер міста зауважив, що вирішувати питання потрібно негайно, аби такі зібрання школярів не принесли ще більшої шкоди.

«Дати доручення начальнику патрульної поліції Олександру Вовченку організувати там патрулювання. Щоб це все не переросло у поножовщину», – зазначив Микола Романюк.

Читайте також: Поліція розслідує інцидент з побиттям неповнолітньої

 

Софія СІЧКУН

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024