У викладача відібрали майно і посадили в тюрму

07 Жовтня 2015, 10:31
5326

Суд першої інстанції засудив за хабар викладача луцького вишу на 3,5 року тюрми та конфіскації майна. Колегія суддів Апеляційного суду Волинської області апеляційну скаргу засудженого та його захисника, подану після вироку, залишила без задоволення.

Як зазначає СЗГ обласного управління МВС, викладача одного із вишів області правоохоронці затримали «на гарячому», в момент отримання ним неправомірної вигоди.

Чоловік вимагав від студентів гроші за сприяння в успішній здачі іспитів з предметів, що він викладав, та захисті курсових робіт. В результаті 28 липня Луцьким міськрайонним судом Волинської області працівнику навчального закладу винесено вирок.

«Відповідно до рішення суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки та 6 місяців, з позбавленням права обіймати організаційно-розпорядчі посади в закладах освіти строком на 3 роки та з конфіскацією належного останньому майна», – констатують у відомстві.

На вирок Луцького міськрайонного суду обвинувачений подав апеляцію, згідно із результатами розгляду якої 2 жовтня 2015 року колегією суддів Апеляційного суду Волинської області апеляцію залишено без задоволення. В результаті покарання, призначене Луцьким міськрайонним судом, стосовно працівника вишу Апеляційним судом Волинської області, залишено без змін.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром