Вишукані сукні, полька та фуршет: у Луцьку відбувся благодійний бал

15 Січня 2017, 12:55
6180

У Луцьку 12 січня відбувся різдвяний бал «Добре серце». Основна мета заходу – зібрати кошти для онкохворих дітей.

Захід провели у арт-кафе «Стоп-Кадр» в «Адреналін Сіті», – пише Таблоїд Волині.

Вартість запрошення становила 350 гривень, а для студентів – 150 гривень. Також під час виступів танців, спілкування з гостями балу кожен міг придбати солодощі, мило, вироби ручної роботи на благодійному ярмарку або ж вкинути гроші до котроїсь зі скриньок, що стояли в залі. Загальна сума коштів, котрі організатори передали для фонду «СТОПРАК» – 31480 гривень. При цьому 28800 гривень – гроші, отримані від продажу запрошень. Ці кошти можуть суттєво допомогти хоча б одній онкохворій дитині.

Ідея заходу належить трьом лікарям Волинського обласного онкодиспансеру. Саме Марія та Назар Родзь і Зоряна Журавська виплекали ідею провести бал у Луцьку, творчо підійшли до втілення задуманого та з підтримкою друзів, знайомих та просто небайдужих людей віднайшли спонсорів, танцювальні колективи та виконавців, котрі готові безкоштовно долучитися до великої справи.

«Я дуже рада бачити всіх Вас. Ідея балу виникла уже давно, кілька років уже витала у голові. І ось той день, коли вона реалізована, настав. Дякуючи численним спонсорам і волонтерам, ми сьогодні можемо творити таку справу. Ще з часів середньовіччя бали мають бути благодійними, а кошти передаватися нужденним. Так і в наш час, я сподіваюся, ця традиція відродиться і в нашому місті. Коли тобі добре, не треба забувати, що комусь зараз не зовсім так», – розповідає Марія Родзь.

Уже ступивши перший крок до бальної зали, гості поринали в святкову атмосферу, фотографувалися з мімами театру «Гармидер», пили шампанське і спілкувалися. Розмови про благодійність наштовхували задуматися про моральність та добро.

«Как здорово, что все мы здесь сегодня собрались! Ми дуже раді, що сьогодні прийшли люди, котрі нас підтримали. А мета виправдовує наші методи і те, що ми тут», – прокоментував Назар Родзь.

Ведуча заходу Вікторія Мельничук розповідала про бальні традиції різних часів, бальний етикет. А для лучан дещо стало справжньою новинкою. Чи знали Ви, що дама, наприклад могла відмовити кавалерові у танці, якщо той без рукавичок? А про те, що на балах музики підлаштовувалися під темп гостей?

 «Дуже хвилююча подія, але дуже приємно, що прийшла велика кількість людей, дуже вдячна всім організаторам, всім, хто допомагав. Настрій позитивний, очікуємо цікавих номерів і сподіваємося на гарний вечір», – розповідає про свої враження Зоряна Журавська.

Запитуємо про труднощі, котрі виникали в процесі підготовки. Організаторка зізнається: «Дуже багато труднощів. Дуже важко спілкуватися  з людьми щодо цієї події, бо не всі, на жаль, розуміють формат. Всіма зусиллями ми досягли того, що люди прийшли, зрозуміли. Хоч і було важко спілкуватися навіть з тими, хто нам допомагав, та багато людей сприйняли нас позитивно: ведуча, ті, хто ставить номери. А всі ці люди ставлять нам номери безкоштовно, завдяки цьому всю суму ми зможемо перерахувати для хворих дітей».

Камерний оркестр «Кантабіле» виконував прекрасну музику Штрауса та мелодії з фільмів, наприклад «Запах Жінки», а  співак Василь Чепелюк запрошував гостей танцювати під всім відомі композиції.

Танцювальний колектив «Юність» – ось хто задавав темп всіх танців, навчав танцювати гостей. Учасники колективу навчали полонезу і запального танго, ставали дамами та кавалерами для гостей балу. Не щодня випадає можливість потанцювати з умільцями цієї справи. А майстер-класи з танцю разом з колективом провела його керівник Олена Янчук. До слова, учасники ансамблю танцю «Юність» не покидали танцювальної площі до закінчення різдвяного балу.

Проте, забути, що українці запальний народ все ж неможливо. Довелося потанцювати деяким дамам на надто високих підборах і босяка. Адже фольклорний гурт «Чачка» у вишиванках та із запальним репертуаром на кілька номерів нагадав атмосферу етнічних вечорниць. Завіншували бал, заколядували, і взялися танцювати «Капусту», щоб гроші водилися і запалювати під польку та «Поліський вальсок».

На завершення гості спільно виконували пісню «Хай живе надія».

Фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО


















1








1

















1

















1

















1






1















1






















 

Коментарі
16 Січня 2017, 15:39
Мета хороша, а виконання- не дуже. Одяг в присутніх ужас(дехто рівня підходяще),хто в ліс,хто -по дрова. Це не бал.
16 Січня 2017, 15:40
Одівся
16 Січня 2017, 19:39
Аж душа "радіє", що є все ж таки серед нас люди, які вміють одягнутись "підходяще"! Кожне таке "Я" - надія нації! А що мови рідної не знають і грамоти - то байка))))))
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром