«Новий Луцьк» пообіцяв «клонувати» університетський стадіон

06 Жовтня 2015, 18:39
4181

Федерація легкої атлетики Волинської області та Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» підписали Меморандум про співпрацю.

Знакова подія відбулася під час Чемпіонату Волинської області з легкої атлетики серед школярів. Боротися за звання найкращого спортсмена приїхало близько двохсот дітей із десяти районів Волині.

Меморандум підписали президент Федерації Володимир Рудюк та голова правління Фонду Олександр Товстенюк. Документ уклали на термін до 30 грудня 2020 року. Він передбачає будівництво спортивних майданчиків у районних центрах області та фінансове забезпечення навчально-тренувальних зборів та змагань спортсменів-легкоатлетів.

«Нам приємно, що протягом цього року «королева спорту» отримує стільки, уваги скільки їй не приділяли, мабуть, за останні двадцять років. Наша співпраця з Фондом розпочалася давно, але життя нам підказує, що потрібно рухатися далі. Ми бачимо, що підтримка легкої атлетики не може обмежуватися лише одним Луцьком, тому вирішили підписати Меморандум про співпрацю у районах. Це унікальні проекти для України. Таких масштабів спортивного будівництва немає у жодній області. Зараз на нас дивиться вся країна», – зазначив Володимир Рудюк.

Наразі вже активно ведеться будівництво сучасних спортивних майданчиків у 4 районних центрах – Маневичах, Ківеряцях, Камені-Каширському та Любешові. Спортарени будуть схожі на стадіон «Ядро» Східноєвропейського університету: доріжки на 250 метрів, волейбольний, баскетбольний і футбольний майданчики. Загальний бюджет будівництва – 11 мільйонів гривень, вартість одного об’єкту – близько 3 мільйонів гривень.

За словами Олександра Товстенюка, гроші на спорудження спортивних арен вже передбачені у бюджеті Фонду, тому до кінця року стадіони планують відкрити для занять фізичною культурою та змагань.

«Підписання Меморандуму – це логічне продовження нашої співпраці із Федерацією легкої атлетики. Адже, як стало відомо невдовзі фонд «Новий Луцьк» перейменують у благодійний Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Тому ми плануємо взяти під опіку всю область. Сьогоднішня подія – перший крок у цьому напрямку. Наша співпраця вдається, вона конструктивна. Меморандум дасть можливість комплексно поміняти ситуацію щодо розвитку легкої атлетики в цілому в області, напрацювати конкретні бачення, рішення та проекти. Федерація їх пропонуватиме Фонду на розгляд. Після чого, ми вирішуватимемо питання про фінансування», – розповів голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк.

Серед присутніх на підписанні Меморандуму був також відомий волинський тренер з легкої атлетики Володимир Засєкін, який готує майбутніх олімпійців у Маневичах.  

«Серед спортсменів, яких я тренував, - Максим Богдан. Він спортсмен міжнародного класу, володар Кубку Європи. На прикладі його спортивних досягнень, ми бачимо, що й на периферії можна виховати висококласного спортсмена. Тому нам необхідна сучасна матеріально-технічна база. Наші заняття з метання відбувалися на ґрунтовому покритті. Діти завжди запитували, коли вони матимуть нормальні умови. І ось нарешті ми цього дочекалися», – радіє Володимир Засєкін.   

Найближчим часом обласний центр буде багатим на спортивні події. Як повідомили організатори змагань, до Луцька у другій половині жовтня приїде олімпійський чемпіон з легкої атлетики Сергій Бубка. А 9 жовтня на навчально-тренувальні збори приїдуть спортсмени зі збірної команди України з легкої атлетики. Також незабаром пройде чемпіонат України з кросу, на якому визначать кращих спортсменів для участі у європейській першості. 






















 

Коментарі
08 Жовтня 2015, 19:55
Скільки грошей цей Фонд Палиці викидає це просто жах, навіть доїзд всіх учасників змагань він оплачував. Але мені якось дивно чому раніше так багато не робилось , а саме зараз, я думаю що все як завжди пов*язане в виборами. Якщо команда Палиці не пройде на виборах, то я думаю не бачити нам цих майданчиків і всього обіцяного вище...
08 Жовтня 2015, 20:14
дюди , а ви не замітили що чомусь саме зараз так ожив наш Авангард, раніше там тільки футбол був і все, а тут стільки заходів. Це все Палиця робить щоб пройти на виборах, пройдуть вибори то по стадіону буде котитись перекотиполе..
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром