Бюджет Луцька 2017 зменшився втричі порівняно з минулорічним

13 Січня 2017, 12:09
2160 Джерело: podrobnosti.ua

Оскільки цьогоріч держава передала на місцеві бюджети додаткові зобов’язання, бюджет розвитку міста Луцька на 2017 рік становить всього 82 мільйони гривень. 

Ухвалили новий річний бюджет на пленарному засіданні сесії міськради у четвер, 12 січня.

Нагадаємо,  що з державного на міський бюджет передали ще більше зобов’язань щодо фінансування установ. У 2017 році з міської казни мають профінансувати професійно-технічну освіту, виплатити заробітні плати, здійснити комунальні платежі для усієї бюджетної сфери та забезпечити пільгові перевезення населення. На ці потреби у міському бюджеті змушені були передбачити 202 мільйони гривень.

У зв’язку з цим, міська рада направила звернення до парламенту, аби нардепи внесли зміни у закон «Про державний бюджет України» та зменшили фінансове навантаження на місцеві бюджети.

Наявні 82 мільйони депутати вирішили розподілити на найважливіші потреби міста. Відтак, 19 мільйонів гривень спрямували на ремонт міських доріг,  ще 10 мільйонів – на ремонт прибудинкових територій. Крім того, 2,5 мільйони виділили для закупівлі господарських товарів у луцькі школи.

Профінансують у 2017 році також реконструкцію ДНЗ на вулиці Ярощука, відкриють Центр інтеграції для дітей з вадами здоров’я на вулиці Бенделіані та  амбулаторію на вулиці Гордіюк. Крім того, 20 мільйонів гривень виділили на будівництво школи №27 у 55-му мікрорайоні.  

Цьогоріч у депутатів міської ради будуть свої фонди. Кожен з них матиме змогу витратити 100 тисяч гривень бюджетних коштів на проблеми свого округу.

Міський голова Микола Романюк також розповів, що крім власних фінансів, місто активно реалізовує грантові та кредитні кошти. Наразі йде робота по проекту НЕФКО-2, який передбачає термомодернізацію восьми бюджетних установ. Готуються також документи на НЕФКО-3, який передбачає термомодернізацію ще 34 об’єктів. Мер сподівається,  що тендери на проведення робіт виграють міські фірми, оскільки тоді Луцьк отримає ще додаткові надходження від ПДФО.

Крім того, він зауважив,  що великою проблемою міста є пільгові перевезення населення. Адже кошти, які йдуть на відшкодування перевезення пільговиків, можна було сприямувати на більш нагальні міські потреби.

«По пільговому перевезенню треба буде приймати кардинальні і не зовсім популярні рішення», – зазначив міський голова.

Читайте також: У Луцьку розглядають варіант ліквідації електротранспорту.

До слова,  у 2016 році бюджет розвитку Луцька, враховуючи перевиконання, склав 256 мільйонів. У міській раді сподіваються, що перевиконання бюджету буде у 2017 році. Відтак уже за результатами надходжень першого кварталу мають намір виділити кошти на купівлю автобуса для потреб Палацу учнівської молоді та дофінансувати програму розвитку туризму у місті Луцьку.

 

Софія СІЧКУН

Коментарі
14 Січня 2017, 00:29
Ура! Здобули!
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром