Прокуратура Волині виявила порушення у роботі патрульної поліції

12 Січня 2017, 15:15
1694 Джерело: focus.ua

За 11 місяців 2016 року виявлено 31 факт незаконного адміністративного затримання громадян. Всього за вказаний період затримано та доставлено до Луцького міськвідділу поліції 735 осіб.  

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волинської області.

Так, мали місце порушення патрульними вимог закону про застосування спецзасобів (кайданок) при затриманні осіб. Так, троє працівників патрульної поліції 11 грудня 2016 року близько опівночі незаконно затримали громадянина із застосуванням прийомів самооборони та кайданок. Чоловіка доставили до міськвідділу, де утримували його близько години. На затриманого не склали протокол про затримання та постанову про вчинення адміністративного правопорушення. Таким чином, громадянина незаконно позбавили волі та завдали йому тілесних ушкоджень.

Перевірка виявила й інші факти безпідставного утримання затриманих понад три години та випадки внесення до протоколів про адміністративне затримання недостовірного часу фактичного затримання порушників.

Відомості про перевищення поліцейськими влади та службових повноважень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Триває досудове розслідування.

Задля усунення усіх виявлених перевіркою у роботі патрульних поліцейських порушень та притягнення винних у них правоохоронців до відповідальності, Луцькою місцевою прокуратурою внесено вказівку начальнику управління патрульної поліції в місті Луцьку.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром