Планують зменшити кількість тих, хто безплатно може їздити у тролейбусах

11 Січня 2017, 18:30
2018

У зв’язку з тим, що витрати на проїзд пільговиків не компенсують з держбюджету, у міськраді планують укласти договір з підприємством електротранспорту і ввести систему, що передуватиме «карткам лучанина».

Про це йшлося у середу, 11 січня, під час засідання «бюджетної» комісії.

Заступник міського голови Сергій Григоренко зауважив, що економічна ситуація на Луцькому підприємстві електротранспорту останнім часом була скрутною, а зараз, до того ж, зросла плата за електроенергію. Тому на потреби підприємства необхідно виділяти ще більшу суму.

При цьому, з держбюджету так і не планують покривати витрати на проїзд пільговиків. У зв’язку з цим, заступник мера запропонував варіант, який міг би покращити ситуацію на ЛПЕ.

«Я бачу три варіанти виходу із ситуації: перший – ми продовжуємо дотувати підприємство. У такому разі треба виділяти на його потреби мінімум 4 мільйони в місяць, а це 48 мільйонів на рік. Варіант №2 – закрити підприємство. Але це буде соціальний вибух, думаю, що ми з вами на це не підемо. І найбільш оптимальний, на мою думку, третій варіант – укласти договір з підприємством електротранспорту і виступати замовником послуг», – зазначив Сергій Григоренко.

Зокрема, він зауважив, що уже в лютому міськрада готова винести на розгляд вказану угоду. «Ми кажемо, що не можемо витрачати такі гроші на підприємство. На державні кошти також немає чого сподіватися. Тому є варіант – звернутися до Приватбанку. Представники банку готові безплатно, через департамент соцполітики, видати картку лучанина-пільговика.

Це буде прообразом майбутньої картки лучанина. Тоді буде два варіанти – або обмежуємо, до прикладу, поїздки до чотирьох разів в день, або даємо пільговикам фіксовану суму на місяць. Якщо бюджет зростатиме, зможемо додати інші категорії пільговиків», – додав заступник мера.

Таким чином, за словами Григоренка, вдасться покращити становище підприємства, адже платитимуть усі: визначені пільгові категорії – за допомогою карток, інші – у звичайному режимі.

Суму, яка буде зафіксована на картці, планують встановити в межах місячної плати за проїзд. Якщо пільговик не використає кошти, їх повернуть до бюджету.

Остаточне рішення щодо стабілізації економічної ситуації на ЛПЕ прийматимуть під час сесії міськради.

 

Оксана ВЛАСЮК

Коментарі
12 Січня 2017, 16:11
Пільговики - кажіть праавду - це переважно пенсіонери. Заберіть у них право на проїзд у тролейбусі ( з їх пенсіями! ) - і вдавіться, пане Григоренко. Може, збудуєте собі озкішний маєток, десь за містом, у рукавичці , біля Гунчика або Романюка. Трясця вашій матері.
12 Січня 2017, 16:27
то якого біса ці пєнсіонєри пруться в тролейбуси у ранковий час пік? невже більше часу нема? в них ніхто не забирає пільг, їм просто обмежать кількість халявних поїздок. і правильно зроблять, бо вони тупо забивають тролейбуси, катаючись туди-сюди, і бурчать в них як все х**ово. позаймають всі місця, а платоспроможні пасажири звичайно виберуть маршрутку, яка на гривню дорожча, зате є де сісти. правильне рішення - ні бездумним покатушкам пєнсії на траліках
12 Січня 2017, 16:33
швондєр він і у Африці швондєр
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром