Створили комісію, яка надаватиме статус учасника бойових дій

11 Січня 2017, 17:42
4010 Джерело: rohatyn.com.ua

У Луцькій міській раді створили комісію та затвердили порядок надання статусу бійця-добровольця.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету у середу, 11 січня.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко розповів, що рішення має на меті визнати учасниками російсько-української війни хлопців, які добровільно пішли захищати Батьківщину, проте так і не отримали статусу бійця.

У міській раді створили комісію, яка і надаватиме відповідний статус.

До неї увійшли:

Григоренко Сергій Анатолійович – заступник міського голови, голова комісії;

Книш Тетяна Володимирівна – директор департаменту соціальної політики, заступник голови комісії;

Денбновецька Тетяна Олексіївна – головний спеціаліст відділу соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС департаменту соціальної політики, секретар комісії;

Дяченко Андрій Володимирович – представник полку «АЗОВ»;

Крикун Вадим Петрович – представник полку «АЗОВ»;

Ліманов Сергій В’ячеславович – представник Добровольчого Українського Корпусу (ДУК) «Правий сектор»;

Омельчук Андрій Ростиславович – керівник Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції;

Ракович Юрій Анатолійович – представник Добровольчого Українського Корпусу (ДУК) «Правий сектор»;

Соломатін Аркадій Миколайович – депутат Луцької міської ради;

Юрченко Наталія Миколаївна – заступник начальника юридичного управління міської ради;

За пропозицією членів виконкому до комісії включили депутатів міськради Майю Шостак та Аллу Надточій, а також члена виконкому Олександра Тиводара. Окрім того, пролунала пропозиція включити до складу комісії і депутата Луцькради Павла Данильчука.

Проте проти цього виступили бійці ДУКу. Вони переконані, що колишній очільник «Правого сектору» Волині не гідний надавати статус бійця-добровольця.

«Я вважаю, що Павло буде зацікавленою стороною. У нас були конфлікти під час його керування «Правим Сектором», – розповів член Українського доровольчого корпусу Володимир Бакулін.

Відтак, члени виконкому не підтримали кандидатуру Данильчука. Таким чином, ухвалене рішення передбачає, що статус бійця-добровольця антитерористичної операції надається особам, які у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах бойових дій терміном не менше 21 дня, але в подальшому не увійшли до складу Збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань та правоохоронних органів.

Надання статусу бійця-добровольця антитерористичної операції здійснюється для осіб, які на момент участі в антитерористичній операції були зареєстровані в м. Луцьку не менше трьох місяців. Бійці, визнані учасниками АТО, матимуть змогу брати участь в усіх міських програмах, спрямованих на підтримку військових російсько-української війни.

Проте, Сергій Григоренко зазначив – це не той статус, який надає держава – вона це питання і досі не врегулювала. Крім того, заступник мера зауважив, що для бійців не так важлива допомога міста, як факт визнання учасником війни.

Для розгляду питання на засіданні Комісії заявники повинні надати наступні документи:

- заяву встановленого зразка (додаток 1 до Положення);

- документи, видані добровольчими формуваннями, в яких перебували чи перебувають заявники, про факт участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення у складі добровольчих формувань та терміни перебування в районах бойових дій;

- інші документи, які підтверджують участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення у складі добровольчих формувань в районах бойових дій (у разі необхідності);

- документи, що підтверджують факт отримання поранення чи контузії під час участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення в районах бойових дій у складі добровольчих формувань (у разі необхідності);

- копію паспорта;

- копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;

- дві фотокартки розміром 3 см х 4 см.




За результатами прийнятих Комісією рішень, особам, яким надано статус бійця-добровольця антитерористичної операції, департаментом соціальної політики видаються посвідчення відповідного зразка.

 

Софія СІЧКУН

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром